Απειλές καταγγέλει ο Γρηγόρης Καραμέλιος

Δημοσιεύθηκε: 16/06/2021 16:36 Τελευταία Ενημέρωση: 16/06/2021 18:45 Από: Tachydromos

Στην Εισαγγελία Κορυτσάς προσέφυγε αρμοδίως το στέλεχος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην περιοχή κ. Γρηγόρης Καραμέλιος, ώστε να καταγγείλει γεγονότα απειλών και εκβιασμού εις βάρος του και των οικείων.

Ο κ. Γρ. Καραμέλιος είναι επίσης βουλευτής στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας εφόσον απεδέχθη θέση κατόπιν παραίτησης προ διετίας της θεσμικής αντιπολίτευσης.

Οι καταγγελίες του και κατά το νόμο απαιτούμενες ενέργειες συνοδεύονται επίσης με δημόσια τοποθέτηση και δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του τύπου που φιλοξενούνται ήδη σε όλο το φάσμα των εγχώριων ΜΜΕ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Καραμέλιος οι αυτουργοί ακραίων απειλών εις βάρος του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυρίως αλλά και με ανώνυμα τηλέφωνα κρύβονται πίσω από ψευδονυμίες. Σύμφωνα με δηλώσεις του είναι υποχρέωση των διωκτικών αρχών να τους ταυτοποιήσει και ασκήσει τις προβλεπόμενες διώξεις.

Ο κ. Καραμέλιος συνδέει την εκστρατεία αυτή εκφοβισμού με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους ίσως εκτός της περιοχής που ενοχλήθηκαν από δύο συγκεκριμένα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Αφενός διότι ο ίδιος παρεβρέθηκε και παρενέβη με δημόσια τοποθέτηση σε προ εβδομάδας δράση του ΟΑΣΕ στην Κορυτσά με αναφορά στις Εθνικές μειονότητες και τη γλώσσα των ΜΜΕ. Αφετέρου ομολογεί ότι η ένταση απειλών.κι εκβιαστικών σχολίων ανέβηκε μετά από συμμετοχή του σε τηλεοπτική εκπομπή όπου συζητήθηκε υπόθεση ιστορικής διάστασης σε δημοσίευμα Ελληνικού εντύπου μέσου ενημέρωσης για την καταγωγή της φυλής των Αλβανών και προέλευση τους απ τον Καύκασο.

Ο κ. Καραμέλιος θεωρεί την υπόθεση ως κίνδυνο για διαταραχή συνύπαρξης στην.περιοχή Κορυτσάς και όχι μόνο.

Υπογραμμίζει δε ότι συντρηπτική πλειοψηφία τοπικής κοινωνίας δεν έχει διακατέχεται από θέσεις όπως αυτών.που παρακινούν τη μισαλλοδοξία εις βάρος των γηγενών Ελλήνων.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon