Τα εγκαίνια του «Ελληνικού Πάρκου», μια ημέρα ξεχωριστή για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις!

Δημοσιεύθηκε: 18/06/2021 23:08 Τελευταία Ενημέρωση: 19/06/2021 21:50 Από: Tachydromos

Ένα πάρκο έκτασης 6 στρεμμάτων, που χρηματοδοτήθηκε από ελληνικές επιχειρήσεις στην Αλβανία, εγκαινίασαν σήμερα στα Τίρανα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο ομόλογός του στην αλβανική πρωτεύουσα, Εριόν Βελιάι.

«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ωραιότερο δώρο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης εκτός χώρας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης, σε μια εκδήλωση με πλήθος κόσμου, χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια του “ Ελληνικού Πάρκου”, όπως είναι η ονομασία του.

Το Ελληνικό Πάρκο παραδόθηκε σήμερα Παρασκευή στους πολίτες των Τιράνων, ύστερα από μια διετία αποτελεσματικής συνεργασίας της Πρεσβείας της χώρας μας στα Τίρανα και του δημάρχου της αλβανικής πρωτεύουσας.

Όπως υπογραμμίστηκε και από τις δυο πλευρές, εκτός από τις ανάγκες των πολιτών, έρχεται για να υπηρετήσει τις αξίες «της φιλίας, της συνεργασίας και της καλής γειτονίας στον αθλητισμό, πολιτισμό και ψυχαγωγία».

Ως “ Χώρο αφιερωμένο στις άριστες ελληνοαλβανικές σχέσεις” χαρακτήρισε το πάρκο ο Εριόν Βελιάϊ και συμπλήρωσε πως “ η Ελλάδα είναι η χώρα που πάντα στήριζε την Αλβανία στην ευρωπαϊκή της πορεία”.

Από την πλευρά της, μιλώντας στην τελετή η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Σοφία Φιλιππίδου δήλωσε μεταξύ άλλων οτι“ τα εγκαίνια του πάρκου στη σημερινή μέρα φέρουν τριπλό συμβολισμό: Τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, τα 50 χρόνια της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο Κώστας Μπακογιάννης είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο και τον υπουργό Εσωτερικών Μπλέντι Τσούτσι.

Τέλος, “ Ο χώρος αυτός είναι αφιερωμένος στην φιλία και αλληλοκατανόηση των δυο χωρών” , αναγράφει η πινακίδα που έχει τοποθετηθεί εντός του πάρκου, ενώ αξίζει να σημειωθεί οτι η τελετή των εγκαινίων έτυχε ευρείας προβολής από τα ΜΜΕ της Αλβανίας.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon