Προκλητική εμμονή στην Αλβανική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Δημοσιεύθηκε: 26/06/2021 11:09 Τελευταία Ενημέρωση: 28/06/2021 14:09 Από: Tachydromos

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Αργυρόκαστρο χθες βρέθηκε η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα. Προφανώς για την προώθηση δράσεων της θετικής ατζέντας για την διεύρυνση κι εμβάθυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ των λαών και των χωρών.

Είναι γνωστό ότι η κάθε θετική προσπάθεια για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ενοχλεί κέντρα και δίκτυα που συντηρούν την ανθελληνική προπαγάνδα και αναμασώντας προσχηματικά ιστορικά αφηγήματα που διαστρεβλώνουν ουσιαστικά την πραγματικότητα, επιδιώκουν τη διέγερση της κοινής γνώμης.

Εγχείρημα προφανώς καθόλου εύκολο δεδομένου ότι πλέον του μισού της αλβανικής κοινωνίας έχει ήδη τεράστια επικοινωνία σε πολλαπλά επίπεδα με την Ελλάδα και τον ελληνισμό.

Παρόλο αυτά επιμένουν στις λογικές και πρακτικές του.

Τα πράγματα όπως είχαμε ξαναγράψει γίνονται λίγο πιο περίεργα και ερεθιστικά όταν αφορά σε κρατικούς θεσμούς και φορείς που υιοθετούν συμπεριφορές και νοοτροπίες εξωθερμικών οργανώσεων.

Ο τοπικός Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Αργυροκάστρου του κρατικού φορέα Ραδιοτηλεόρασης TVSH επέλεξε προκλητικά ψες στη βραδινή ζώνη του προγράμματος του την αναμετάδοση για πολλοστή φορά μιας ξεβρασμένης παραγωγής του ρουμανόβλαχου Μπουντίνα που κατά τις επίσημες δηλώσεις τόσο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ όσο και της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας αποτελεί όνειδος για τους παραγωγούς και όσους επιλέγουν να την συμπεριλαμβάνουν στα προγράμματα τους. Προσβάλει αβάσιμα και ιδιαίτερα προκλητικά τον Ορθόδοξο ιερό κλήρο, την μνήμη των Ελλήνων πεσόντων στον πόλεμο κατά του Ιταλικού φασισμού, τον ελληνισμό εν συνόλω και ακόμη τη θεσμική ελληνική πολιτεία.

Οι λογικές του συντονιστή του τοπικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα του κράτους δεν μπορεί να μετατρέπονται σε πολιτικές του σταθμού.

Επί το πλείστον να σημειωθεί ότι καθόλου τυχαία η συμπεριφορά αυτή που κινείται στα όρια της νομιμότητας δεδομένου ότι σε ένα περιβάλλον με έντονη παρουσία του γηγενούς Ελληνισμού δύναται προκαλέσει κοινωνική ένταση, συμπίπτει με την προγραμματισμένη για σήμερα πορεία ακραίων εθνικιστών Τσάμιδων προς το αποκαλούμενο «νεκροταφείο των «θυμάτων» της ελληνικής θηριωδίας» στο Κλόγερη της Τζάρας!!!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon