Προτεραιότητα τα Bayraktar για την Αλβανία σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ

Δημοσιεύθηκε: 28/06/2021 10:40 Τελευταία Ενημέρωση: 28/06/2021 10:40 Από: Tachydromos

Στις αρχές του μήνα, ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Bledar Cuci, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Baykar, που παράγει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αλβανός υπουργός φέρεται να εξέτασε με ενδιαφέρον το Bayraktar.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε επείγουσες δαπάνες, που συμπεριλαμβάνουν την αγορά τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το υπουργείο Άμυνας, καθώς και διάφορες επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων για το λεγόμενο έργο “Great Ring of Tirana”.

Σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση που επικαλείται, αλλά δεν παραθέτει το δημοσίευμα, προβλέπεται να δοθεί προτεραιότητα στην αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Τουρκία, για την αύξηση της εθνικής ασφάλειας και του εδαφικού ελέγχου.

Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον τύπο του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το δημοσίευμα υπαινίσσεται πως πρόκειται για τα Bayraktar. Θα ήταν παράλειψη αν δεν επισημαίναμε πως το δημοσίευμα είναι άκρως επικριτικό για αυτές τις δαπάνες, διότι θα αυξήσουν σημαντικά το δημόσιο έλλειμμα της Αλβανίας.

www.ptisidiastima.com/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon