Κάλεσμα για αντίσταση ποιότητας από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Δημοσιεύθηκε: 19/07/2021 08:38 Τελευταία Ενημέρωση: 20/07/2021 10:23 Από: Tachydromos

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Σε αντίσταση ποιότητας μέσα από καλά και ουσιαστικά έργα προς δόξαν Θεού κάλεσε τους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος στο κήρυγμά του από τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου όπου ιερούργησε χθες, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου. Με αφορμή λέξεις από το αποστολικό και το ευαγγελικό ανάγνωσμα ο Μακαριώτατος υπενθύμισε για ακόμη μια φορά τον σημαντικό ρόλο τον οποίο έχουμε ως χριστιανοί τονίζοντας πως θα πρέπει να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες όχι απλός για να κάνουμε κάτι καλό, αλλά για να είμαστε κεντρικοί παράγοντες στα καλά έργα που επιτελούμε.

«Για άλλη μια φορά ο Κύριος μας μας υπενθύμισε ότι όλο οι δικοί του μαθητές έχουμε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. «Υμείς εστέ το φως του κόσμου» Έχουμε το χρέος να μεταφέρουμε το φως που από εκείνων πήραμε όπου και αν βρεθούμε. Ας κρατήσουμε από τα σημερινά αναγνώσματα ακόμα δυο λέξεις. Ο απόστολος λέει ότι για να είμαστε πραγματικά φώτα πρέπει οι δικοί μας, οι άνθρωποι της Εκκλησίας, να μάθουμε κάτι. Πολλά πράγματα έχουμε να μάθουμε στην ζωή μας, αλλά αυτό είναι βασικό για την ιδιότητα μας ως χριστιανών. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε «καλών έργων προΐστασθαι». Όχι απλός να κάνουμε κάτι καλό, αλλά να παίρνουμε πρωτοβουλίες να είμαστε μπροστά κεντρικοί παράγοντες για καλά έργα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην εποχή μας σημείωσε ότι η κοινωνία μας έχει κουραστεί από τα πολλά λόγια για καλά έργα και τόνισε την ανάγκη να αντισταθούμε με ουσιαστικά έργα αγάπης ανάλογα με τις περίσταση στα λόγια αυτά.

«Στην εποχή μας ακούμε πάρα πολλές κουβέντες για καλά έργα χρειάζονται όμως άνθρωποι που θα πάρουν πρωτοβουλίες για ανάλογα καλά έργα σύμφωνα με τις περιστάσεις. Μανθανέτωσαν, λοιπόν, όχι μόνο οι επίσκοποι και οι κληρικοί, αλλά όλοι οι πιστοί, μανθανέτωσαν οι ημέτεροι καλών έργων προΐστασθαι εν ταις αναγκαίες χρείες. Ανάλογα με τις συνθήκες που χρειάζονται στον καθένα μας. Αυτό όχι βεβαίως για να προσθέσουμε τίποτα στεφάνια και τίτλους και δόξες, αλλά όπως το ευαγγέλιο με τόση σαφήνεια μας υπενθύμισε «ίνα δοξάζουσι τον Πατέρα ημών τον εν τοις ουρανοίς». Ο σκοπός και το τέλος δεν είναι η δική μας δόξα αλλά η δοξολογία του Θεού που αυτός ο οποίος είναι ο αίτιος των πάντων. Λοιπόν, αδελφοί μου, «υμείς εστέ το φως του κόσμου» αλλά ας μάθουμε ακριβώς αυτό το μάθημα να παίρνουμε πρωτοβουλίες για καλά έργα. Η κοινωνία μας έχει κουραστεί από τα πολλά λόγια. Η δική μας αντίσταση ποιότητος θα είναι τα καλά έργα. Ουσιαστικά έργα αγάπης προς δόξαν Θεού».

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon