Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Οι ιδέες σχετικά με την ενοποίηση του Κοσόβου και της Αλβανίας είναι απαράδεκτες»

Δημοσιεύθηκε: 11/10/2021 07:20 Τελευταία Ενημέρωση: 11/10/2021 07:20 Από: Tachydromos

Θέση για το ενδεχόμενο ενοποίησης Αλβανίας - Κοσόβου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Έντι Ράμα, πήρε η Μαρία Ζαχάροβα την Κυριακή (10/10).

Η δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για ενοποίηση της Αλβανίας και του Κοσόβου είναι απαράδεκτη, επομένως τα σχέδια για μια «Μεγάλη Αλβανία» υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή, όπως δήλωσε την Κυριακή (10/10) η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε: «Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σχετικά με την ένωση της Αλβανίας και του Κοσόβου».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, «η προώθηση των σχεδίων για τη δημιουργία μιας "Μεγάλης Αλβανίας" έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ακόμα, η Μαρία Ζαχάροβα επεσήμανε: «Είναι ιδιαίτερα περίεργο να ακούμε ότι η παραβίαση του θεμελιώδους εγγράφου για τη διευθέτηση του Κοσόβου είναι ο στόχος-κλειδί της πολιτικής καριέρας του ηγέτη μιας από τις χώρες της περιοχής των Βαλκανίων».

Πάντως, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα, «τέτοια ελαττωματικά πράγματα δεν ταιριάζουν στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών του Βελιγραδίου και των Τιράνων για τη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς, την οποία αναλαμβάνουν στο πλαίσιο της περιφερειακής πρωτοβουλίας "Open Balkans", από κοινού με τα Σκόπια».

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε την ελπίδα για μια «επαρκή αντίδραση των Δυτικών κηδεμόνων του σχεδίου για το Κόσοβο σε αυτή την κατάφωρη πρόκληση».

Ακόμα, η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά εκπληκτικό το γεγονός ότι αστοχούν σε τέτοιες ανατρεπτικές εκκλήσεις, τη στιγμή που επιτίθενται στο Βελιγράδι σε σχέση με τη δικαιολογημένη ανθρωπιστική αντίληψή του για τη σερβική ειρήνη που δεν αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο».

https://sputniknews.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon