15 χρόνια απ' την Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου

Δημοσιεύθηκε: 21/11/2021 13:52 Τελευταία Ενημέρωση: 22/11/2021 07:08 Από: Tachydromos

Ιδιαίτερη μέρα για την Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου, η σημερινή Κυριακή όπου η Εκκλησία μας τιμά τα Εισόδια στο Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου κι έχει καθιερωθεί πλέον να τιμάται η Σύναξις των Αγίων της Μητρόπολης από τα χρόνια των διωγμών των Χριστιανών, στους πατέρες των Οικουμενικών ή Τοπικών Συνόδων (επίσκοποι Βουθρωτού, Ογχιασμού, Φοινίκης, Αδριανούπολης κ.α.), στους οσίους και τους Μάρτυρες της περιόδου της Οθωμανικής καταπίεσης και τους ανώνυμους νεομάρτυρες. Ειδικά δε ο Μητροπολίτης Δημήτριος, με πολύ ευαισθησία στο θέμα μνημονεύει τους ιερείς που με τον δικό τους τρόπο ομολόγησαν και μαρτύρησαν για το Χριστό και την Εκκλησία του στα χρόνια του αθεϊστικού κομουνιστικού διωγμού...

Όμως ο Νοέμβριος είναι μήνας ευλογημένος για την Μητρόπολη καθώς 15 χρόνια πριν χάρη στις πρωτοβουλίες της αγάπης του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, με την εκλογή κι ενθρόνιση του επιχωρίου Μητροπολίτη, ανασυστάθηκε κανονικά.

Είναι επανάλειψη να αναφερθεί κανείς σε επιτεύγματα στην ιεραποστολική αναγέννηση της Μητρόπολης, στα ιδρύματα με τα οποία την έχει προικίσει ο Αρχιεπίσκοπος και την ευλογημένη πορεία τους στο χρόνο υπό την πνευματική επίβλεψη του Μητροπολίτη Δημητρίου, στο πνευματικό έργο που επιτελείται σε οργανωμένες ενορίες της Μητρόπολης.

Θέλει όμως τη δική του επισήμανση το γεγονός ότι μέσα από τεράστιες θυσίες, με υπομονή σπάνια και σοφία που πηγάζει απ το παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην Αλβανία κι όχι μόνο, ο Μητροπολίτης Δημήτριος, περιβάλει και συντηρεί ζωντανές ενορίες και κοινότητες πιστών, σε καιρούς που τα χωριά εγκαταλείπονται μαζικά. Με λίγους ιερείς τους οποίους όμως φροντίζει για τη συνεχή αναννέωση του ιερατικού ζήλου και τους παροτρύνει ώστε να είναι κοντά στους πιστούς. Μάλιστα με δεδομένη την απομόνωση που επιβάλει η Πανδημία όλη αυτή η προσπάθεια για να συντηρηθεί ζωντανή η Μητρόπολη σε όλα της τα κύτταρα προβάλει ακόμη πιο συγκυνητική...

Το καμάρι βέβαια της πορείας αυτής στο χρόνο αποτελούν τα Εκπαιδευτήρια που το Ίδρυμα Πνοή Αγάπης λειτουργεί στην Μητρόπολη Αργυροκάστρου. Εκατοντάδες μαθητές, παιδιά, νεανίδες και νέοι, αποδέκτες άμεσης σπουδαστικής μέριμνας απ τον Αρχιεπίσκοπο, χαίρουν την καθημερινή ευλογία του επιχωρίου Μητροπολίτη, που επιδεικνύει ειδικό ενδιαφέρον για την καλή τους πορεία τόσο στην εκπαίδευση όσο και την πνευματική καλλιεργεία των μαθητών.

Και φυσικά μαζί με τους μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους που αποτελούν πλέον μια μεγάλη κι ευλ8γημένη οικογένεια.

Οι λόγοι αυτοί είναι που με την τήρηση των μέτρων προστασίας που επιβάλει η κατάσταση της Πανδημίας, συγκέντρωσαν σήμερα στον Καθεδρικό Ναό της Ανάστασης του Χριστού, πιστούς απ την πόλη και τις γύρω ενορίες, αντιπροσωπείες απ όλα τα σχολεία, εκπαιδευτικούς, νέους και νεανίδες, με δοξολογική διάθεση προς τον Τριαδικό Θεό για τια πλούσιες ευλογίες στην ανάσταση της Εκκλησίας και ανασύσταση της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου. Ευγνώμονες προς τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο δι όλα όσα επιτελεί και πεοσφέρει για τον καθένα και για όλους μαζί.

Με ευχές και ευχαριστία προς τκν εορτάζοντα ποιμενάρχη Δημήτριο, Μητροπολίτη Αργυροκάστρου!

Με λουλούδια και τραγούδια απ την καρδιά τους οι μαθητές έδωσαν ακόμη πιο εορταστικό χρώμα στο Ναό.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon