Β’ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δρόπολης – DIFF 2022

Δημοσιεύθηκε: 23/07/2022 13:33 Τελευταία Ενημέρωση: 23/07/2022 19:37 Από: Tachydromos

Μετά το περυσινό επιτυχημένο ξεκίνημα ενός φιλόδοξου καλλιτεχνικού γεγονότος, όπως είναι ένα φεστιβάλ κινηματογράφου στην ύπαιθρο, ο ιδιαίτερα δραστήριος εικαστικός και ανήσυχος καλλιτέχνης για τον τόπο και την κοινωνία του, Κώστας Ζόγκας, έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για την επανάληψη του. Πρόκειται για το Δεύτερο Διεθνές φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δρόπολης (DIFF), που φέτος θα διοργανωθεί από 9 έως 12 Αυγούστου.

Είναι τουλάχιστον διπλάσιος ο αριθμός των ταινιών που προσφέρθηκαν να συμμετέχουν για προβολή και αξιολόγηση, δεδομένου ότι όπως και στην πρώτη διοργάνωσης θα υπάρξει Κριτική Επιτροπή και απονομή βραβείων.

Φέτος μάλιστα - ο σκηνοθέτης κ. Νίκο Θεοδοσίου που προήδρευσε πέρσι, θα είναι επίτιμος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ – επικεφαλής της Κριτικής Επιτροπής θα είναι η κα. Σοφία Γεωργιάδου απ’ το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δράμας. Μαζί με τον από Αγίους Σαράντα ηθοποιό αλλά που δραστηριοποιείται στο θέατρο και κινηματογράφο στην Αθήνα, Καραφίλ Σένα και τον κ. Αλέξανδρο Λαμπρίδη του «Καραβανιού της Πολυφωνίας».

Οι παράλληλες δραστηριότητες που ευαίσθητα και με πολύ καλή απόδοση προσέγγισαν πέρυσι τα παιδιά της περιοχής φέτος είναι περισσότερες και με πιο ποικίλα θεματολογία. Έτσι ο διοργανωτής κ. Ζόγκας Κώστας θα λειτουργήσει τετραήμερο εργαστήρι εικαστικών για μαθητές, ο ομογενής δάσκαλος εικαστικών Λάμπης Μαργαρίτης κύκλο με θεματολογία την τέχνη και ανακύκλωση, ο κ. Λαμπρίδης Αλέξανδρος εργαστήρι πολυφωνίας ενώ ο σκηνοθέτης ταινιών κινούμενο σχεδίου κ. Γιάννης Ζόγκας θα παράσχει για μικρούς μαθήματα του αντικειμένου του.

Μάλιστα εξ ίσου διάφορα σημεία προσλαμβάνει και η γεωγραφία των εκδηλώσεων. Η έναρξη προγραμματίζεται να γίνει στο Αρχαίο Θέατρο της Αδριανούπολης που θα συμβάλει και για την προβολή του, η ταινίες θα παρουσιάζονται απογευματινά στην Κάλογορατζή ενώ το πρωινό πρόγραμμα των παράλληλων δραστηριοτήτων θα διεξάγεται στη Δερβιτσάνη. Το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού συμβάλει ουσιαστικά στην εμπέδωση του θεσμού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δρόπολης.

Ο Πρόεδρος του ASIFA (ελληνική ένωση ταινιών κινούμενου σχεδίου) Βασίλης Καραμίτσης θα είναι παρόν δεδομένου ότι ο φορέας κύρους στον χώρο είναι αρωγός της προσπάθειας δημιουργίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δρόπολης.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon