Στην Τουρκία ο Ράμα παρακούωντας τις εκκλήσεις Ευρωπαίων ηγετών

Δημοσιεύθηκε: 09/08/2022 16:25 Τελευταία Ενημέρωση: 10/08/2022 15:07 Από: Tachydromos

Στο Ικόνιο της Τουρκίας προσγειώθηκε προ ολίγο ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας. Προέβη μάλιστα σε άμεση ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει προκειμένου ανακοινώσει ότι με ικανοποίηση θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στην τελετή έναρξης των Αγώνων Ισλαμικής Αλληλεγγύης. Η Τουρκία είναι η φετεινή διοργανώτρια ενώ η Αλβανία μετέχει κανονικά.

Ο κ. Ράμα μας κάνει επίσης γνωστό ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα για επίσημο γεύμα και συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντοάν. Χθες ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας στην ετήσια συνάντηση Τούρκων Πρεσβευτών έκανε δηλώσεις για το νόμιμο και ιστοδικά κατοχυρωμένο ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή των Βαλκανίων. Εργαζόμαστε είπε για την σταθερότητα και την ευημερία των χωρών στη Βαλκανική.

Ο δε Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην ίδια διάσκεψη ανακοίνωσε ότι αρχές Φθινοπώρου ο Ερντοάν θα περιοδεύσει Βαλκανικές πρωτεύουσες. Προκειμένου όπως είπε προωθήσει περεταίρω την παρουσία της χώρας του σε περιφερειακό επίπεδο. Απόδειξη συμπλήρωσε του ενδιαφέροντος της Τουρκίας για την ασφάλεια και σταθερότητα.

Η επίσκεψη Ράμα και η κατ ιδίαν συνάντηση του με τον Ερντοάν γίνεται σε μια στογμή που Γαλλία και Γερμανία σε επίπεδο Προέδρου και Καγκελαρίου μάλιστα εξέφρασαν την Ευρωπαϊκή δυσαρέσκεια για διείσδηση στην περιοχή των Βαλκανίων της Τουρκίας και τον εκτουρκισμό των Αλβανών μουσουλμάνων. Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς μάλιστα χαρακτήρησε ασύμβατες με τη διαδικασία ενσωμάτωσης τις προνομιακές σχέσεις που υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ κράτη της περιοχής αναπτύσουν με το καθεστώς της Άγκυρας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon