Οι Ελληνίδες αθλήτριες και οι Έλληνες αθλητές, μας έκαναν να… πετάξουμε στον ουρανό: Ένας υπέροχος αθλητικός Αύγουστος!

Δημοσιεύθηκε: 21/08/2022 18:03 Τελευταία Ενημέρωση: 21/08/2022 18:03 Από: Tachydromos

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έκανε και πάλι το θαύμα του! Έκανε τους Έλληνες να συγκινηθούν, να… χοροπηδούν από χαρά και υπερηφάνεια, να υποκλιθούν στο μεγαλείο των «χρυσών» Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, Μίλτου Τεντόγλου, Απόστολου Χρήστου, Ελίνας Τζένγκο και Αντώνη Παπακωνσταντίνου.

Σήμερα, ο Λευτέρης Πετρούνιας κέρδισε το έκτο ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, κάτι που έχει πετύχει μόνο ο Ούγγρος Κρίστιαν Μπέρκι με έξι μετάλλια στον πλάγιο ίππο.

Καρδίτσα, Γρεβενά, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Αθήνα πανηγύρισαν ανάμεσα σε πολλές άλλες πόλεις και χωριά, για τα «δικά τους» παιδιά που έγιναν παιδιά… όλων των Ελλήνων! Μας έχουν συνηθίσει, βέβαια τα Ελληνόπουλα σε επιτυχίες και μετάλλια… Έξι φορές έως τώρα ακούστηκε ο εθνικός ύμνος τον Αύγουστο στο Μόναχο και στη Ρώμη.

Αυτά τα «χρυσά» παιδιά του στίβου, της κωπηλασίας και της κολύμβησης -ας μην ξεχνάμε και τον νεαρό «χρυσό» αρσιβαρίστα Κωνσταντίνο Λαμπρίδη στο Ευρωπαϊκό U17- μαζί με όλους τους μεταλλιούχους (Στεφανίδη, Ντούσκος, Φίτσιου, Αναστασιάδου, Γκολομέεβ, η εθνική νεανίδων στο πόλο, η ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης κόμπο) μας ανέβασαν στο βάθρο!

Εκτός από τα έξι χρυσά, η Ελλάδα πανηγύρισε την κατάκτηση έξι ασημένιων και δύο χάλκινων μεταλλίων σε επίπεδο ανδρών και γυναικών.

Είναι κομιστές ελπίδας και πίστης. Πρεσβεύουν τις αξίες του Ολυμπισμού: την ευγενή άμιλλα, την ανοχή, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, την αυτοπειθαρχία, την αυτοεκτίμηση, τη συμμετοχή και τη συνεργασία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon