Η Ακολουθία Γ Χαιρετισμών στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου

Δημοσιεύθηκε: 18/03/2023 11:36 Τελευταία Ενημέρωση: 18/03/2023 11:36 Από: Tachydromos

Ο Καθεδρικός Ναός της Αναστάσεως του Χριστού στο Αργυρόκαστρο, είχε αλλιώτικη ατμόσφαιρα κατά την Ακολουθία της Γ Στάσης του Ακαθίστου Ύμνου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. κ. Δημητρίου. Και τούτο διότι η μαθητική χορωδία του Μουσικού Σχολείου της Κατερίνης που επισκέπτονταν την περιοχή γέμισε το χώρο και κυρίως της καρδιές των πιστών με την καταπληκτική τους ψαλμωδία.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στο καλωσόρισμα στα παιδιά, το Διευθυντή του μοναδικού αυτού Σχολείου, τους καθηγητές και συνοδούς γονείς τους, καθώς και την καλή συνέχεια του προσκυνηματικού τους ταξιδιού σε περιοχές του Ελληνισμού και την Αλβανία γενικότερα. Συνεχάρη δε το επίπεδο της χορωδίας καρπό της αγάπης των παιδιών αλλά και της κοπιώδους εργασίας των δασκάλων τους.

Στη συνέχεια στο παρακείμενο Αρχονταρίκι του Καθεδρικού ο Σεβασμιώτατος και συνεργάτες του υποδέχτηκαν τους εκπαιδευτικούς και μαθητές οι οποίοι τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου, της Μακεδονίας αλλά και Ηπειρωτικό πολυφωνικό – απόδειξη της φροντίδας που επιδεικνύεται στη θεραπεία της παραδοσιακής μας μουσικής και κληρονομιάς. Κατά την παραμονή τους στο Αργυρόκαστρο οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα μέρη της πόλης και της περιοχής κυρίως όμως να γνωριστούν και συνεργαστούν γόνιμα με τους μαθητές του Γενικού Λυκείου «Πνοή Αγάπης» στο Αργυρόκαστρο καθώς και το ομώνυμο Κολλέγιο στο Μεσοπόταμο. Είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν πλούσιο μουσικό πρόγραμμα για τους συμμαθητές τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της «Αγίας Σκέπης» στους Βουλιαράτες τελώντας σύντομο Μνημόσυνο ενημερώθηκαν ταυτόχρονα για την ιστορία των μαχών στους τόπους αυτούς κατά των Ιταλών εισβολέων και τις θυσίες των Ελλήνων στρατιωτών.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon