Οι εν Ελλάδι συνήγοροι του Ράμα στην υπόθεση Μπελέρη

Δημοσιεύθηκε: 01/06/2023 22:57 Τελευταία Ενημέρωση: 01/06/2023 22:57 Από: Tachydromos

Για όσους γνωρίζουν πως λειτουργεί ο δημόσιος βίος και το κράτος στην Αλβανία είναι προφανές ότι πίσω απ’ την πειθήνια συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών, των εισαγγελέων και των δικαστών(!) είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα. Εν προκειμένω, αυτό αποδεικνύει η παράδοξη για τη νομική κοινότητα απόφαση του Εφετείου κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος για την παράταση της προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη.

Πρόκειται για παραδοξότητα και εκφυλισμό κάθε περί δικαίου αισθήματος με μοναδική επιδίωξη, όπως είχε από μέρες προεξοφλήσει σε ανακοίνωση-έκθεση του το Γενικό Συμβούλιο της ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ, την καταπίεση έως διωγμό και ξεριζωμό των γηγενών Ελλήνων απ’ τη γενέθλια γη τους. Ακριβώς έτσι είναι η κατάσταση και δεν μπορούν παρά να το γνωρίζουν καλύτερα αυτοί που μετέχουν του αγώνα κατά της καταπίεσης.

Το ζήτημα γίνεται ακόμη πιο προφανές, εάν συνδυαστεί με τις εξελίξεις που συντελούνται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο: Ο αλβανικός εθνικισμός, σε έναν απερίγραπτο συνδυασμό με το ακραίο Ισλάμ και τη σχετική υποστήριξη και χρηματοδότηση, τα βάζει με τις – κατ’ αυτούς – αλλοεθνείς και αλλόθρησκες μειονότητες σε Βορρά και Νότο.

Η δε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρευρίσκεται με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας και τον ομόλογο του της Βόρειας Μακεδονίας στην Σύνοδο των αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας – υποκατάστατο από τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν του οράματος διεύρυνσης της ΕΕ – στο Κισινάου της Μολδαβίας, την ίδια ώρα που ο Εφέτης στα Τίρανα ανακοίνωνε την απόφαση του για την συνέχιση κράτησης του Μπελέρη! Απόφαση που προκαλεί σοκ και δικαιολογημένο πανικό στους κόλπους του γηγενούς Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Και ακόμη περισσότερο οι πρωθυπουργοί των δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ την αφήνουν, ώστε να φωτογραφηθούν με τον ήρωα τους, τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντόμιρ Ζελένσκι. Πρόκειται για μία φωτογραφία που λέει πολλά… Εξ’ άλλου ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, που επίσης μετέχει των εργασιών, είχε εκτιμήσει σε δηλώσεις του ότι ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Αλμπίν Κούρτι, είναι ο “Ζέλενσκι της Βαλκανικής”.

Κόσοβο, όπως Χιμάρα

Στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου οι αλβανόφωνες αρχές επιδιώκουν την εγκατάσταση αυθαίρετα προσδιορισμένων τοπικών αρχών, με απώτερο σκοπό τον έλεγχο της περιοχής και να αμφισβητήσουν τα ιστορικά δικαιώματα των μελών της σερβικής μειονότητας. Και όχι απλώς ιστορικά δικαιώματα, αλλά δικαιώματα που κατοχυρώνει το διεθνές δίκαιο και η ευρωπαϊκή πολιτική, προκειμένου να επικρατεί στην περιοχή η ειρήνη και το κράτος δικαίου. Την ίδια στιγμή η Αλβανία – με την ίδια ακριβώς μεθόδευση – καταπιέζει τους γηγενείς Έλληνες στο Νότο, στην ιστορικά αποκαλούμενη Βόρεια Ήπειρο.

Στην περίπτωση της Χιμάρας και του δημάρχου της Φρέντη Μπελέρη το μήνυμα είναι σαφές: Επιδιώκεται η τρομοκράτηση της ελληνικής κοινότητας στην ευρύτερη περιοχή. Για όσους γνωρίζουν, οι Χιμαριώτες αποτελούν υπόδειγμα αντίστασης και όχι μόνο για τους Έλληνες. Ο δε Ράμα εφαρμόζει πιστά το μοντέλο του κομμουνιστικού καθεστώτος: Δεν θέλει απλά την εκμετάλλευση των περιουσιών των ομογενών, αλλά την πλήρη υποταγή τους. Στα σχέδια του δεν χωρούν τα δικαιώματα τους, καθώς για το Ισλάμ η λέξη ανοχή είναι άγνωστη: Λειτουργεί εξολοθρευτικά για τις μειονότητες, όπου αισθάνεται ότι έχει τον έλεγχο. Για αυτό εξάλλου υπάρχει η “γη των πιστών” και η “γη των απίστων”.

Παρόλο που δεν είναι του παρόντος και θα χρειαστεί άλλη ειδική ανάλυση, ας αναφερθεί ότι η φετινή συνεδρίαση της Ισλαμικής Λίγκας, της μεγαλύτερη οργάνωσης των μουσουλμανικών κρατών που πραγματοποιείται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, έχει ως ειδικό θέμα αναφοράς την διαθρησκευτική συμβίωση στην Αλβανία! Γίνεται κατανοητό πόσο βάθος έχει το παιχνίδι του Ισλάμ στη Βαλκανική, με την ανάλογη οικονομική στήριξη απ’ τις σατραπείες του αραβικού κόσμου και φυσικά την στρατηγική υποστήριξη της Τουρκίας – χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ.

Αναφέρθηκαν τούτα ώστε να διευκολυνθεί ο ενδιαφερόμενος να καταλάβει ότι είναι δυσανάλογης σημασίας η υπόθεση της αντίστασης των Χιμαριωτών και η υπόθεση της δίωξης του δημάρχου τους. Δεν είναι ούτε νομικής, ούτε δικαστικής υφής. Μια λεπτομέρεια που πρέπει επίσης να αναφερθεί είναι ότι ο δικαστής-εφέτης που εκδίκασε τα ασφαλιστικά μέτρα παράτασης της κράτησης του Φρέντη Μπελέρη έχει κυκλοφορήσει σύγγραμμα, όπου επιχειρηματολογεί υπέρ των ελαφρυντικών και των ελάχιστων προκαταρκτικών ποινών! Τι ήταν αυτό άραγε που τον οδήγησε κατά της επαγγελματικής ακεραιότητας του και της συνείδησης του λειτουργήματος;

Μικροπολιτική στα δημοτικά συμβούλια

Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, από το να μετατρέπονται σε ζήτημα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης στα ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων… Ειρήσθω εν παρόδω, κάποιες επισημάνσεις έχουν την δική τους σημασία. Το ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας, χωρίς καμιά υπερβολή. Κατά συνέπεια θα πρέπει να αφεθεί η πολιτεία – η Ελληνική Πολιτεία – να το χειριστεί κατά τα ενδεικνυόμενα. Φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί τη σημασία του ζητήματος…

Ως εκ τούτου την κατάσταση επιβαρύνουν βιαστικές κινήσεις, όπως το να εισάγονται ψηφίσματα υποστήριξης σε δημοτικά συμβούλια, χωρίς να έχει διασφαλιστεί η ομοφωνία. Τοποθετήσεις, σαν αυτές μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ή Θεσσαλονίκης που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση, μπορεί να ικανοποιούν τις ιδεοληψίες των ιδίων, όμως ταυτόχρονα προσφέρουν ευχάριστο προπαγανδιστικό “δώρο” στα Τίρανα.

Τέλος, τα μέλη της κοινότητας των Βορειοηπειρωτών στη Νέα Υόρκη που επισκέπτονται τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας για να του υπομνήσουν κάτι που ήδη διενεργεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, καλό θα είναι να προσεγγίσουν Αμερικανούς πολιτικούς και δημοσιογράφους για να ζητήσουν συμπαράσταση. Και έχουμε πολλά ακόμα να δούμε με την εργαλειοποίηση του ζητήματος: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος εξέδωσε ανακοίνωση ότι δέχτηκε σε ακρόαση τον γιο του Μπελέρη και τον διαβεβαίωσε ότι θα… τηλεφωνήσει στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο!

slpress

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon