Στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο «ΛΟΓΟΣ» - Διεθνής Συνδιάσκεψη με θέμα «Σύγχρονες Εξελίξεις και Νέες Προοπτικές για την Επιστήμη Εφαρμογών και την Οικονομία»

Δημοσιεύθηκε: 31/03/2017 10:51 Τελευταία Ενημέρωση: 31/03/2017 10:50 Από: Tachydromos

Στις 17 Μαρτίου 2017 διεξήχθη η Διεθνής Συνδιάσκεψη με θέμα «Σύγχρονες Εξελίξεις και Νέες Προοπτικές για την Επιστήμη Εφαρμογών και την Οικονομία», που διοργάνωσε το Πανεπιστημιακό Κολέγιο «ΛΟΓΟΣ» της Ορθόδοξου Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αλβανίας, σε συνεργασία με το Καθολικό Πανεπιστήμιο “Zoja e Këshillit të Mirë”, το πανεπιστήμιο Ιατρικής των Τιράνων, το Πανεπιστήμιο Καλαβρίας –Ιταλίας, καθώς και με το Σύλλογο Κλινικής Βιοχημείας και Αλβανικής Εργαστηριακής Ιατρικής και τον Αμερικανικό Σύλλογο για τις Κλινικές Παθολογίες στην Ευρώπη – Ελλάδα. Η δραστηριότητα διεξήχθη στη μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Μεγάρου του Καθεδρικού Ναού «Η Ανάσταση του Χριστού» στα Τίρανα.

Οι έναρξη των εργασιών έγινε σε ολομελή συνεδρίαση όπου συμμετείχαν κι έβγαλαν ομιλίες οι ανώτερες αρχές των συμμετεχόντων ιδρυμάτων: ο Μακαριώτατος, Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Καθηγ. Δόκτορας Αναστάσιος – Πρόεδρος του Ιδρύματος «ΛΟΓΟΣ», ο Καθηγ. Δόκτορας Τζεζαίρ Τελίτι – Πρύτανης του Πανεπιστημιακού Κολεγίου «ΛΟΓΟΣ», ο Καθηγ. Bruno Giardina – Πρύτανης του Καθολικού Πανεπιστημίου “Zoja e Këshillit të Mirë”; Καθηγ. Δόκτορας Ανίλια Μπούλιο – πρόεδρος του Συλλόγου της Κλινικής Βιοχημείας και της Αλβανικής Εργαστηριακής Ιατρικής. Συμμετείχαν επίσης το ακαδημαϊκό προσωπικό και οι φοιτητές του Πανεπιστημιακού Κολεγίου «ΛΟΓΟΣ» και τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, προσωπικότητες κι αξιότιμοι καθηγητές, οι οποίοι επί σειρά ετών έδωσαν την πολύτιμη συμβολή τους στο «ΛΟΓΟΣ», ειδικοί των τομέων κι άλλοι προσκεκλημένοι.

Η Συνδιάσκεψη διεξήχθη σε δύο παράλληλους συνόδους, όπου παρουσιάστηκαν συνολικά 25 ανακοινώσεις: η Σύνοδος της Ιατρικής «Το παρόν και το μέλλον της Εργαστηριακής Ιατρικής» και η Σύνοδος της Οικονομίας «Η Επιστημονική Σκέψη για την Οικονομική Ανάπτυξη και οι Προκλήσεις του Μέλλοντος».

Επιπρόσθετη αξία για τη Συνδιάσκεψη αποτέλεσαν οι εισηγήσεις που έφεραν αξιόλογοι καθηγητές του εξωτερικού, όπως: Καθηγ. Ettore Capoluongo, Καθηγ. Andrea Urbani, Καθηγ. Carlo de Giuli Morghen, Καθηγ. Rubino Franco Ernesto, Αναπληρωτής Καθηγ. Φιλόθεος Νταλιάνης, Αναπληρωτής Καθηγ. Jostina Dhimitri, Διονύσιος Βούρτσης, Pietro Iaquinta, Miracco Rosetta, Tonia Tassone, Ελένη Διδασκαλου, Francesco Favia, Antonella Biscione, Thais Garcia - Pereiro, οι οποίοι είναι προσωπικότητες των αντίστοιχων τομέων της Ιατρικής και της Οικονομίας.

Στη Συνδιάσκεψη υπήρξαν επίσης 37 παρουσιάσεις με επιστολή και αποτέλεσε ξεχωριστό γεγονός όχι μόνο λόγω της επιστημονικής διάστασης που χαρακτηρίζεις μια διεθνή συνδιάσκεψη, αλλά και για τη δυνατότητα που προσφέρει για την ένταξη της επιστημονικής έρευνας σε πιο ποιοτική μορφή για το σημερινό ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Κολεγίου « ΛΟΓΟΣ». Αυτή η συνδιάσκεψη ήταν ξεχωριστό γεγονός και για τους φοιτητές του πανεπιστημίου μας οι οποίοι θα είναι οι μελλοντικού επιστημονικοί ερευνητές.

Σκοπός της συνδιάσκεψης δεν ήταν μόνο η παρουσίαση των νέων επιτεύξεων έρευνας, αλλά και ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων, θεωρήσεων και νέων επιστημονικών – ερευνητικών ιδεών μεταξύ γνωστών προσωπικοτήτων στο χώρο της ιατρικής και της οικονομίας.

Η κοινή διοργάνωση αυτής της συνδιάσκεψης μεταξύ των προαναφερόμενων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων αποτελεί μια καλή αφετηρία συνεργασίας στα πλαίσια της βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας κι επιστημονικής έρευνας, τόσο σημαντικά για την κοινωνία μας και για το μέλλον της χώρας.

MSc. Entela Kostrista

Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας

Πανεπιστημιακό Κολέγιο « ΛΟΓΟΣ»

http://orthodoxalbania.org/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon