Η σταθερά της στήριξης

Δημοσιεύθηκε: 15/04/2021 11:04 Τελευταία Ενημέρωση: 15/04/2021 11:04 Από: Tachydromos

Είναι σαφές το μήνυμα απ’ τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια με την ηγεσία της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας-ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και του Κόμματος Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ.

Σαφές όσο το λιτό πλην όμως περιεκτικό κείμενο της ανάρτηση στο twitter του Υπουργού: Σταθερά στο πλευρό της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας η Ελλάδα!

Η σταθερά όμως αυτής της διαχρονικής υποστήριξης σε πολιτικό και τόσα άλλα πεδία του γηγενούς Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ενέχει ο κίνδυνος να αποσιωπηθεί ή και στρεβλωθεί απ’ τους επιτηδείους που επιλέγουν να αγναντεύουν ή στέκονται απέναντι.

Για λόγους που είναι σαφείς πλέον όχι μόνο για τους εν Ιερουσαλήμ παροικούντες.

Η σταθερά της υποστήριξης αφορά στην ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ. Δεν είναι μια ασαφή και αχρωμάτιστη υποστήριξη απ’ την Αθήνα οποιασδήποτε λογικής και επιλογής στο χώρο της μικρότερης ή ουσιαστικότερης πολιτικής της ΕΕΜ.

Αυτή τη φόρα όπως και κάποιες άλλες ελάχιστες στο παρελθόν είναι ουσιαστικό αυτό που διακυβεύεται και ως εκ τούτου η ανάλογη στήριξη.

Η Αλβανία οδηγείται σε λιγότερο από μήνα σε εκλογές. Κρίσιμες. Και οι συναντήσεις στην Αθήνα με την Κυβέρνηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, συμμετεχούσης της Πρέσβειρας της Ελλάδας στα Τίρανα, όσο και με τη μείζονα αντιπολίτευση, έχουν σαφές το πολιτικό μήνυμα.

Έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια ανοχής στις πολιτικές καταπίεσης και χειραγώγησης του αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα έναντι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Άλλο τόσο δε ο εναγκαλισμός του με τον Τούρκο ΝεΟθωμανό Πρόεδρο Ρετσέπ Ταϊπ Ερντογάν καθημερινά προσλαμβάνει όλο και πιο ξεκάθαρο το ανθελληνικό του προφίλ.

Άρα ορθώς το ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ έχουν επιλέξει τη σκληρή ρήξη με τον Έντι Ράμα και την Κυβέρνηση του Σοσιαλιστικό Κόμμα. Όχι απλά αντιπολίτευση αλλά μέγιστη συμβολή στην προσπάθεια αλλαγή που καταβάλει η αλβανική κοινωνία.

Η Αθήνα σταθερά στο πλάι αυτής της προσπάθειας και συμβολής της ΕΕΜ όπως εξ άλλου επισήμως επισημαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό πρέπει να υπογραμμιστεί με ιδιαίτερη έμφαση. Δεν είναι απλά αξιοποίηση της εκλογικής απήχησης του ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ στην απαραίτητη αναχαίτιση των πολιτικών συμμαχίας με την Τουρκία κατά της Ελλάδας. Είναι πολύ περισσότερο από τόσο.

Το μήνυμα αφορά στο δυναμικό της αλβανικής κοινωνίας με έχει εντατική σχέση και διεργασία με την Ελλάδα.

Σταθερά της στήριξης και υποστήριξης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από την Αθήνα είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ, δηλαδή η προσπάθεια αυτόνομης πολιτικής έκφρασης δι αυτών.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon