Ιερά πανήγυρις Ι.Μονής Ζωοδόχου Πηγής (Σταυρίδι) Δρυμάδων Χιμάρας

Δημοσιεύθηκε: 22/04/2017 09:16 Τελευταία Ενημέρωση: 22/04/2017 09:16 Από: Tachydromos

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εφέστιος εικόνα της Παναγίας Σταυριδιώτισσας στους Δρυμάδες Χιμάρας. Σήμερα Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής, οπότε και εορτάζει το Μοναστήρι της Παναγίας μας, που σκορπίζει ευλογία και στους Δρυμαδιώτες όπου γης, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία σε εκκλησιαστικό πανηγυρικό και συνάμα κατανυκτικό κλίμα. Την ιερά πανήγυρι λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ.κ. Δημήτριος συλλειτουργώντας και του π. Ευθύμιου Μπιτζίλη. Ο Ναός ήταν κατάμεστος από τους πιστούς Δρυμαδιώτες, που προσήλθαν να προσκυνήσουν την Παναγία μας Σταυριδιώτισσα και να δροσιστούν πνευματικά στην Πηγή της Ζωής, την Χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος κκ. Δημήτριος, με το κήρυγμα του ενέπνευσε και στήριξε πνευματικά τους πιστούς Δρυμαδιώτες, οι οποίοι με κατάνυξη παρακολούθησαν την θεία Λειτουργία και το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, ενω μετά το πέρας της Λειτουργίας ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη μας που βρέθηκε ανάμεσά τους, παρά την κουραστική και μακρινή διαδρομή, για να τους ενισχύσει πνευματικά με τον λόγο του.

Έκδηλη ήταν και η χαρά και συγκίνηση του ακούραστου και δυναμικού π. Ξενοφώντα μοναχού, που με τον ζήλο του και την θερμή του πίστη και αφοσίωση στην Παναγία μας, έχει αναμορφώσει το Σταυρίδι σε μια όαση πνευματικής αγαλλίασης για τους Δρυμαδιώτες αλλά και όλους τους πιστούς προσκυνητές. Οι Ευλογία και οι Πρεσβείες της Παναγίας Σταυριδιώτισσας ας σκεπάζουν κάθε Δρυμαδιώτη και Δρυμαδιώτισσα, και του χρόνου να αξιωθούμε ακόμα περισσότεροι ξενιτεμένοι Δρυμαδιώτες να προσκυνήσουμε την Χάρη της Παναγίας μας Σταυριδιώτισσας και να ανταλλάξουμε το “Χριστός Ανέστη” εν χαρά αλλήλοις περιπτυξόμενοι.

Χριστός Ανέστη.

Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής 2017

Αντώνης Νέτσος

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon