O Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στην Ι.Μ.Ξενοφώντος (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε: 18/05/2017 22:23 Τελευταία Ενημέρωση: 18/05/2017 20:08 Από: Tachydromos

Την Ιερά Μονή Ξενοφώντος επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στο πλαίσιο της προσκυνηματικής επισκέψεως που πραγματοποιεί στη Μοναστική Πολιτεία του Άθωνα.

Στον Ιεράρχη που ανασυγκρότησε την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλβανία και που στήριξε αδιακρίτως κάθε εμπερίστατο άνθρωπο, επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τον Καθηγούμενο, Γέροντά Αλέξιο και την Αδελφότητα της Μονής Ξενοφώντος.

«Η Αναστάσιμος εορτή μας επεφύλαξε και τούτο το θείο δώρημα, να υποδεχόμεθα σήμερα, η Ιερά Αδελφότης μας, εις τα ιερά Σκηνώματα του μεγαλάθλου θείου Γεωργίου, που προ μικρού πανηγυρίσαμε την αγία μνήμη Του, και εις τας αυλάς της του Οσίου Ξενοφώντος Μονής, τον αναγεννητής και Προκαθήμενο της εν Αλβανία Ορθοδόξου Εκκλησίας, μετά των σεβαστών αγίων Ιεραρχών και εκπροσώπων του ευσεβούς λαού Σας», ανέφερε ο Γέροντας Αλέξιος στην ομιλία του, μετά τη Δοξολογία που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής. Ο σεβάσμιος Καθηγούμενος θυμήθηκε τη γνωριμία του, από τον 1959, με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σημείωσε: «Μαθητεύουμε εις το λαμπρό αναγεννητικό έργο που συντελείται εις την άλλοτες σχεδόν ανύπαρκτο Εκκλησιαστική ζωή της Αλβανίας, αλλά και εις το Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό φρόνημα που εκφράζετε με την πεφωτισμένη μετοχή Σας εις τα Εκκλησιαστικά δρώμενα. Η αγάπη σας, η σοφία σας, ο λόγος σας, η αυταπάρνησις και αυτοθυσία σας, η τόλμη και παρρησία σας, η δημιουργικότητά σας, η γνησιότητα και Ευαγγελική ευρύτητά του πνευματός σας, η αταλάντευτη και ανεκτίμητη διακονία σας εις την Εκκλησία του Χριστού, εις όλα τα επίπεδα και όπου εκλήθητε, άνευ αναστολών αλλά με θυσιαστικό και ακάματο φρόνημα, ανεδείχθησαν κήρυκες και αψευδείς της ανιδιοτελούς προσφοράς σας, Μακαριώτατε Πάτερ και Δέσποτα, αλλά και έμπνευσις και παραδειγματισμός πολλών».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ευχαρίστησε με τη σεμνότητα που τον διακρίνει για τους εγκάρδιους λόγους και τη θερμή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε από την Ξενοφωντινή Αδελφότητα. To πρωί της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας και η τιμία συνοδεία του αναχώρησαν για να συνεχίσουν την προσκυνηματική επίσκεψή τους στο περιβόλι της Παναγίας.

http://www.amen.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon