Έντι Ράμα: Διχαστικού λόγου συνέχεια

Δημοσιεύθηκε: 03/06/2017 08:38 Τελευταία Ενημέρωση: 03/06/2017 08:37 Από: Tachydromos

Σε τηλεοπτική εκπομπή χθες ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα απέδειξε άλλη μια φορά τόσο την ανευθυνότητα του σε ότι αφορά τις ευαίσθητες ισορροπίες σε ζητήματα συνύπαρξης των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας όσο και την υποκρισία σε θέματα που την αφορούν ως κοινωνικό σύνολο και τη μανία καταδίωξης της πολιτικής της εκπροσώπησης δια του ΚΕΑΔ και του Προέδρου του κ. Βαγγέλη Ντούλε.

Ουσιαστικά απαντώντας σε ερώτηση που ήρθε από μέλος της ΕΕΜ που μάλλον ζει στην Ελλάδα και αφορούσε λόγους για τους οποίους θα έπρεπε ένα μέλος της Μειονότητας να ψηφίσει Σοσιαλιστικό Κόμμα εκείνος πέταξε τη μπάλα στις κερκίδες και ακόμη πιο επικίνδυνα επιδόθηκε άλλη μια φορά σε παραλήρημα διχασμού της κοινωνίας επιδιώκοντας να εκθέσει τον Β. Ντούλε.

Είχαμε και στο παρελθόν γράψει όταν είχε κατέβει στην Κονίσπολη να μοιράσει τίτλους ιδιοκτησίας και στην ουσία είχε ρίξει λάδι στη φωτιά σε ευαίσθητα ζητήματα όπως πολίτες τσάμικης καταγωγής και πολίτες ελληνικής καταγωγής. Ενώ μιλάει για συμβίωση στην ουσία επιδιώκει για λίγους ψήφους ή και βαθύτερους σκοπούς που ακόμη δεν είναι ξεκάθαροι, το διχασμό και ακόμη χειρότερα την αντιπαράθεση. Δεν γνωρίζει ή αψηφά μπροστά στο μικροπολιτικό όφελος τις συνέπειες σε πεδία τέτοια όπως η διεθνοτική και διαθρησκευτική συμβίωση;

Πάντως χθες είχε να μας πει ψέματα και μισές αλήθειες. Είπε ότι το ΣΚ και η Κυβέρνηση του ως απόδειξη σεβασμού των δικαιωμάτων της ΕΕΜ ίδρυσε δύο δήμους γι αυτή. Έκρυψε την ουσία του πράγματος για το τι συνέπειες έχει στη Χιμάρα η διοικητική ρύθμιση και αποκάλυψε ότι διακατέχεται και συνεχίζει πρακτικές του καθεστώτος με το μάντρωμα της μειονότητας σε συγκεκριμένες ζώνες και ουδέν πέραν αυτών.

Μίλησε ότι έχει πάει στην Αθήνα ενώ ρωτούνταν γιατί δεν έχει πάει επίσημα. Είπε ότι είδε τον Τσίπρα στο ΝΑΤΟ και μόλις εκείνος άρει το Νόμο Εμπολέμου θα πάει και πανηγυρικά στην Αθήνα. Αλήθεια τι νομίζει ότι μιλάει σε βλάκες. Που είναι σήμερα το επίπεδο των Ελληνοαλβανικών σχέσεων;

Ανεύθυνα μιλώντας όπως οι περιφερόμενοι της πολιτικής Ιντρίζι και οι ανώνυμοι σχολιαστές στο διαδίκτυο για τον κίνδυνο να ψηφίζουν ΔΚ στην Περιφέρεια Αυλώνας διότι έχει συμπεριλάβει στις λίστες το Βαγγέλη Ντούλε. Αλήθεια από πότε πρόεδρος νόμιμου κόμματος, εκπροσώπου εδώ και δεκαετίες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού δεν πρέπει να ψηφίζεται. Ολοκληρωτισμός και συμπεριφορά έναντι των μειονοτήτων που θυμίζουν Ερντογάν.

Μίλησε επίσης επιβεβαιώνοντας το ρητό ότι ο εγκληματίας επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, ότι στη συνέχεια θα ψηφίσει το Νόμο περί Μειονοτήτων με τον οποίο θα λύσει τα προβλήματα της ΕΕΜ. Του διαφεύγει ότι ήδη η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πάρει θέση και θεωρεί το Νομοσχέδιο εμπαιγμό και επικίνδυνο; Κατά τη συνήθεια του επίσης θέλησε να συγκρίνει το όλο θέμα με την Ελλάδα. Η Ελλάδα είπε δεν έχει τέτοιο νόμο και ούτε δύναται να καταρτίσει ανάλογο με τέτοιες προδιαγραφές… Κατάσταση τρέλας και εμμονή στις ιδέες κέντρων που ελέγχουν τη σκέψη του για δήθεν μη αναγνωρισμένη αρβανίτικη μειονότητα στην Ελλάδα. Σε λίγες φράσεις ήταν τόσο αποκαλυπτικός ο Ράμα. Ένας τόσο διψασμένος άνθρωπος για την εξουσία ήρθε και στην οξύμωρη θέση να μιλάει για το Ντούλε ως καρεκλομανή, ένας πολιτικός που ποτέ δεν δέχτηκε καρέκλα εξουσίας ενώ όλες οι συγκυρίες τον ευνοούσαν και ποτέ δεν συμβιβάστηκε με τις αρχές του για μερίδιο στην κρατική σούπα.

Γραφικός και επικίνδυνος ο Ράμα. Προκλητικός που οπωσδήποτε θέλει απομόνωση πολιτική στο χώρο του υγιούς εκλογικού σώματος της ΕΕΜ. Ανέλυσε τον συνδυασμό του ΔΚ στην Περιφέρεια Αυλώνας για να βρει ότι αποτελεί μομφή για το Ντούλε που βρίσκεται σ’ αυτόν μαζί με τον Τσάμικης καταγωγής Ντ. Ταχίρι. Αλήθεια δεν γνωρίζει ότι οι συμπεριφορές του οι γενικές έναντι των εκλογικών διαδικασιών ως βασική παράμετρος της δημοκρατίας και ειδικά η καταπιεστική του νοοτροπία έως την εξαφάνιση του ΚΕΑΔ είναι που το οδήγησαν σ’ αυτή την προεκλογική σύμπραξη ανάγκης με το ΔΚ; Επί το πλείστον είναι ενημερωμένος ότι ο εν λόγω πρώην βουλευτής συμπεριελήφθη στο συνδυασμό του ΔΚ ως πρόταση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και στις αποφάσεις αυτές των αυτόνομων κομμάτων δεν είναι θεμιτό και ούτε εύκολο να επεμβαίνεις.

Για να παίζει τέτοια χαρτιά διχασμού ο Ράμα που είναι και υποψήφιος στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια φαίνεται αισθάνεται χειμώνες. Μακάρι να επιβεβαιωθούν οι φόβοι του. Έναντι της ιστορίας είναι υπόλογος διότι αναβίωσε έναντι της ΕΕΜ πρακτικές του κομουνιστικού καθεστώτος.

Στις ελληνοαλβανικές σχέσεις έχει προκαλέσει εντάσεις που ούτε ο Χότζα είχε καταφέρει. Ο δε εναγκαλισμός του με ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις είναι πασιφανείς και τον οδηγούν σε διεθνή απομόνωση. Για τις πολιτικές επιλογές αυτές καθ εαυτές δεν μίλησε. Για τον τρόπο πως αυτές τις αντιμετωπίζει η αυτόνομη πολιτική έκφραση του Β/Η Ελληνισμού δεν είναι αρμόδιος.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon