Αποσύρθηκε το συγκρότημα της Δρόπολης από τα εγκαίνια της πλατείας των Τιράνων

Δημοσιεύθηκε: 11/06/2017 21:08 Τελευταία Ενημέρωση: 11/06/2017 21:07 Από: Tachydromos

Το λαογραφικό συγκρότημα «Δρόπολη» απέσυρε την συμμέτοχη του από τα εγκαίνια της ανακαινισμένης πλατειάς «Σκενδέρμπεης». Ο χοροδιδάσκαλος κ . Τούνης και τα παιδιά του χορευτικού συλλόγου έπραξαν οπως όφειλαν ως Δροπολίτες και ως Έλληνες. Δεν έγιναν συμμέτοχοι μιας ακραίας εθνικιστικής φιέστας που έστησε ο δήμαρχος Τιράνων και ο ανθέλληνας πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Όπως είναι γνωστό σε όλους μας ο λόγος της απόσυρσης είναι προφανώς η αλυτρωτική επιλογή του Δημάρχου Τιράνων (κατόπιν εντολή του πρωθυπουργού Έντι Ράμα) να τοποθετηθούν συμβολικά στην ανακαινισμένη πλατεία μια πέτρα από κάθε περιοχή της Αλβανίας, όμως τοποθέτησαν και μια πέτρα από τους Φιλιάτες στο νομό Θεσπρωτίας, ισχυριζόμενοι πως είναι κομμάτι της «σκλαβωμένης» τους Τσαμουριάς.

Η φιέστα που έστησε το δίδυμο Ράμα-Βελίαϊ δεν ήταν μια απλή τελετή εγκαινίων αλλά όπως αποδείχτηκε ήταν μια εκδήλωση «του αλβανισμού» και κυρίως μια εκδήλωση προβολής των αποκαλούμενων αλβανικών εδαφών και των αλυτρωτικών ονείρων του αλβανικού πολιτικού κατεστημένου. Τα όνειρα αυτά άλλωστε ο δήμαρχος των Τιράνων τα «αποτύπωσε» και στην πλατεία του κουβαλώντας μάρμαρα απ΄ όλα τα «εδάφη».

Himara.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon