Συνταντήσεις Β. Ντούλε σε Λιβαδειά και Δέλβινο:Η παρουσία στη Βουλή προϋπόθεση ώστε το ΚΕΑΔ να συνεχίσει τον αγώνα υπέρ της ΕΕΜ

Δημοσιεύθηκε: 11/06/2017 11:19 Τελευταία Ενημέρωση: 12/06/2017 11:19 Από: Tachydromos

Στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, και σύμφωνα με το πρόγραμμα που τα τοπικά κλιμάκια στελεχών και δομών του ΚΕΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στα αντίστοιχα παραρτήματα Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες πραγματοποίησε συγκεντρώσεις σε Λιβαδειά και Δέλβινο.

Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχαν πολλοί πολίτες, μέλη της ΕΕΜ που διαχρονικά στηρίζουν τους συνδυασμούς του ΚΕΑΔ και επί το πλείστον έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθούν γύρω απ’ το πολιτικό κλίμα και την προοπτική του σχήματος στο πολιτικό τοπίο που γίνεται όλο και πιο περίπλοκο και με αρκετά απρόοπτα που επιρρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον Β/Η Ελληνισμό.

Ως γνωστό το ΚΕΑΔ συμπράττει εκλογικά με το Δημοκρατικό Κόμμα, το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, όπου ο κ. Ντούλες έχει συμπεριληφθεί στο συνδυασμό του στην εκλογική περιφέρεια της Αυλώνας, ενώ αναλόγως έχουν αξιοποιηθεί και άλλα στελέχη του Κόμματος. Ο κ. Ντούλες είχε την ευκαιρία στις ομιλίες του να ερμηνεύσει πως τα πράγματα οδηγήθηκαν σ’ αυτή την συμβιβαστική απόφαση, στις εγγυήσεις επίσης ότι για μετά τις εκλογές δεν υφίσταντε δεσμεύσεις και φυσιολογικά το ΚΕΑΔ θα επανέλθει στην αυτόνομη πολιτική του φυσιογνωμία αλλά και τις θετικές συνέπειες που απορρέουν απ’ την αναννεωμένη παρουσία στη Βουλή του κόμματος που έχει συνδεθεί με την αυτόνομη πολιτική έκφραση της ΕΕΜ. Στις συναντήσεις συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος και συνυποψήφιος στην Περιφέρεια Αυλώνας κ. Άρμπεν Ριστάνι.

Ο κ. Ντούλες παρουσίασε επίσης το πολιτικό έργο του ΚΕΑΔ και το προσωπικά κοινοβουλευτικό του επίσης. κατά την παρελθούσα τετραετία, όπου δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν όσα είχαν προειδοποιηθεί επαρκώς απ’ τον ίδιο και τα στελέχη του ήδη απ’ τις εκλογές 2013. Τότε καλώντας τους ψηφοφόρους ότι οι καιροί έρχοντε όλο και πιο δύσκολοι για τον Ελληνισμό καλούνταν οι Β/Ηπειρώτες για μαζική συμμετοχή και συσπείρωση της ψήφου στο ΚΕΑΔ. Οι εξελίξεις απέδειξαν ότι είχαμε την πλέον ανθελληνική διακυβέρνηση με ύπουλα σχέδια για τη διάλυση της ΕΕΜ και που έχει προκαλέσει ήδη τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην κοινή γνώμη σε ότι αφορά τις σχέσεις με την Ελλάδα εις ώφελος των δύο χωρών και κυρίως της Αλβανίας. Δεδομένου ενός επικίνδυνου προσανατολισμού του Ράμα και της κυβερνητικής του συμμαχίας, προς την Τουρκία έχουν προκύψει τεράστιες καθυστερήσεις σε ότι αφορά την προσέγγιση της χώρας με την ΕΕ με ότι τούτο συνεπάγεται για την οικονομική πρόοδο και την βελτίωση της ποιότητας της δημοκρατίας στη χώρα.

Απέναντι σε μια τέτοια διακυβέρνηση που έτσι κι αλλιώς έδειξε πολύ νωρίς και έμπρακτα ότι επιδιώκει την πολιτική εξόντωση του ΚΕΑΔ και πίσω απ’ την επιθετικότητα στο πρόσωπο του Β. Ντούλε βλέπει το σύνολο των μελών της ΕΕΜ που αντιστέκονται, ικανοποιόντας έτσι ο Ράμα θελήματα ακραίων εθνικιστικών κύκλων, η απάντηση θα πρέπει να είναι η μαζική συμμετοχή στην κάλπη και η υπεψήφιση του συνδυασμού του ΔΚ με τον αρ. 6 στο Ψηφοδέλτιο. Στην ουσία υπάρχουν οι στατιστικοί μηχανισμοί που θα αποδείξουν τη συνδρομή του ΚΕΑΔ σε εκλογικές περιφέρειες όπως η Αυλώνα, το Αργυρόκαστρο και κυρίως η Κορυτσά και ως εκ τούτου να σχεδιαστούν τα βήματα ανάκαμψης του.

Οι συναντήσεις αυτές, όπως και πολλές άλλες σε μικρότερες ομάδες σε χωριά, στις συνοικίες των πόλεων, στα κέντρα των μεγάλων κοινοτήτων της περιοχής, αποδεικνύουν απ’ τη μια ότι υπάρχει κατανόηση στους πολιτικούς ελιγμούς του ΚΕΑΔ. Επικροτείται δε η σπουδαία απόδοση του πολιτικού αγώνα του Β. Ντούλε για την απόδειξη αδικιών που σχεδιάζονται ή επιχειρούνται εις βάρος του γηγεννούς εδώ ελληνισμού και επίσης ότι το ΚΕΑΔ με τις καταγγελίες του λειτούργησε ως ανάχωμα για την αναβολή κάποιων ενεργειών.

Απ’ την άλλη τέλος η όλη προεκλογική διεργασία στις περιοχές των Αγ. Σαράντα, Βούρκου, Χιμάρας, Δελβίνου επιβεβαιώνουν εκ νέου ότι για το στελεχικό δυναμικό και τις δομές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν υφίστατε καμιά διαταραχή στα έως τώρα ισχύοντα στην εμπιστοσύνη στο ΚΕΑΔ και την ενιαία πολιτική πράξη.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon