Απονομή πτυχίων στους τελειόφοιτους της Θεολογικής Ακαδημίας

Δημοσιεύθηκε: 14/06/2017 14:24 Τελευταία Ενημέρωση: 14/06/2017 14:24 Από: Tachydromos

Η απονομή πτυχίων για τους τελειόφοιτους της Θεολογικής Ακαδημίας «Η Ανάσταση του Χριστού» στην Ιερά Μονή του «Αγίου Βλάση» γίνεται κάθε χρόνο μέσα σε ατμόσφαιρα επάρσεως και χαράς. Πρόκειται για γιορτή εκείνων που θα είναι οι νεότεροι κληρικοί και κατηχητές της Εκκλησίας μας, όντα συνάμα και ευτυχής στιγμή για τις συνεχόμενες επιτυχίες του εκπαιδευτικού συστήματός της.

Το Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017, ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών τεσσάρων ετών των 12 φοιτητών της Θεολογικής Ακαδημίας. Με την ευκαιρία αυτή, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων, έλαβε χώρα η τελετή απονομής, στην οποία συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, ο Καθηγ. Δόκτορας Αναστάσιος, που είναι και ο Πρόεδρος και ιδρυτής της Ακαδημίας. Συμμετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Βερατίου Ιγνάτιος, ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος, ο Μητροπολίτης του Ελμπασάν Αντώνιος, ο Επίσκοπος Βίλιδος Άστυς, το ακαδημαϊκό προσωπικό, γονείς των τελειόφοιτων κ.α. Για τους νέους πτυχιούχους ήταν ιδιαίτερη η χαρά να παραλαμβάνουν τα πτυχία μαζί με τις ευλογίες για τη ζωή τους από τα χέρια του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την πατρική του χαρά για το επιτυχές επιστέγασμα των προσπαθειών των τελειόφοιτων στον τομέα της θεολογικής παιδείας, επισημαίνοντάς τους ότι την Ακαδημία γέννησαν εκκλησιαστικές ανάγκες, αλλά και η αγάπη και η αφιέρωση στο Θεό και στην Εκκλησία Του μιας γενιάς που σήμερα έχει την υψηλή ευθύνη του κληρικού και του θεολόγου. Το έργο της συνεχίζεται μέσα από νέα καινοτομία για τη νοοτροπία, ανήκουστη μέχρι τότε στην Αλβανία, της εισαγωγής και φοιτητριών, που έβαλε τέρμα μια για πάντα στις φωνές ότι «Η Εκκλησία είναι μόνο για τους άντρες». Πρόκειται για φοιτήτριες που καθημερινώς υπηρετούν σε διάφορες θέσεις υπηρεσίες της Εκκλησίας. Η Ακαδημία ενηλικιώθηκε σήμερα και είναι άξια υποψήφια και στις παραμονές αναγνώρισης της από το κράτος με το καθεστώς του Πανεπιστημίου που πληροί όλα τα εκπαιδευτικά κριτήρια και την κρατική νομοθεσία να λειτουργήσει ως ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα παιδείας. Μέσα από τα πνευματικά μηνύματα και τις πολλές πατρικές ευλογίες, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κατέληξε στην ομιλία Του, επαναφέροντας τα λόγια του Κυρίου στο Ευαγγέλιο: «από τον καθέναν εις τον οποίον εδόθηκε πολύ, θα ζητηθεί πολύ».

Τις ευχαριστίες προς τους Ιεράρχες που συμμετείχαν στην τελετή, προς τα μέλη των οικογενειών των τελειόφοιτων και των παριστάμενων φίλων απηύθυνε ο εκτελών χρέη Διευθυντή, Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος. Εξ ονόματος των φοιτητών μίλησε η πτυχιούχος με άριστα αποτελέσματα, Ολυμπία Σελενίτσα, η οποία αναφέρθηκε στην ακάματη προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου για τη σωστή λειτουργία της Ακαδημίας, του παιδαγωγικού προσωπικού και όλων εκείνων που ήταν συνοδοιπόροι στην τετράχρονη πορεία τους. Ενώ η ερχόμενη δεύτερη για τα καλύτερα αποτελέσματα φοιτήτρια, Ματθίλδη Ντέντια, ανάγνωσε μερικά πνευματικά κείμενα, προσφερόμενα ως μια ανθοδέσμη γεμάτη μηνύματα με αποδέκτες τους πτυχιούχους φοιτητές και όλους τους παρευρισκόμενους. Τη δραστηριότητα συνόδευσε και η Χορωδία της Ακαδημίας. Η εορταστική ημέρα ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό αποχαιρετιστήριο γεύμα.

http://orthodoxalbania.org/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon