Ένωση Χειμαρριωτών - Ανακοίνωση για τις εκλογές

Δημοσιεύθηκε: 28/06/2017 19:29 Τελευταία Ενημέρωση: 28/06/2017 19:29 Από: Tachydromos

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 έλαβαν χώρα οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία. Μέσα σε ένα δύσκολο και με συγκεκριμένες στοχεύσεις καθ’ όσον αφορά την Ε.Ε.Μ. και την πολιτική της εκπροσώπηση στα πολιτικά πράγματα, μέσα από δύσκολες αλλά εκ των πραγμάτων επιβεβλημένες επιλογές, οι συμπατριώτες μας προσήλθαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην γενέτειρα και να αναδείξουν την πολιτική τους εκπροσώπηση στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, αναφορικά με την διαμόρφωση του προεκλογικού κλίματος ως προς την προεκλογική κατάσταση, επίσης και τις πιέσεις από παράγοντες και στελέχη της κυβερνώσας παράταξης, πότε με δελεάσματα και πότε με έμμεσες ή άμεσες απειλές, η Ε.Ε.Μ. και ειδικότερα η περιοχή της Χιμάρας με τα οξύτατα προβλήματα που άπτονται της ίδιας της ύπαρξής μας στα πάτρια εδάφη, θα έχει στο αλβανικό κοινοβούλιο μια φωνή που θα υπερασπίζεται τα δίκαια και θα να προβάλει τα προβλήματα του ελληνισμού.

Ο στόχος λοιπόν επετεύχθη, εντούτοις ανακύπτει ακόμα πιο δραματική η ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση, για ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση δυνάμεων.

Θα θέλαμε λοιπόν να συγχαρούμε τον βουλευτή κο. Ευάγγελο Ντούλε για την εκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όσους έπραξαν το καθήκον τους, μεταβαίνοντας στην Χιμάρα και στήριξαν την υποψηφιότητα του κου. Ευάγγελου Ντούλε, επιφορτίζοντας τον ταυτόχρονα με περισσότερες ευθύνες για το δύσκολο μέλλον που επίκειται σε θέματα που μας αφορούν.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, αν και δεν αποτελεί έκπληξη, είναι ανησυχητικό και πρέπει να εκκινήσουν διεργασίες για την διαχείριση των νέων συνθηκών. Η ανησυχία είναι διπλή: αφενός για την γενικότερη κατάσταση της ΕΕΜ και κυρίως για την διαμορφούμενη κατάσταση στον Δήμο Χιμάρας.

Η ένωση Χιμαριωτών θα αναλάβει άμεσα και θα συμμετάσχει σε κάθε καλοπροαίρετη πρωτοβουλία, για την βέλτιστη οργάνωση των δομών του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού στην Ελλάδα και τις πατρογονικές εστίες.

Κύριο μέλημα μας θα είναι η επικέντρωση στον μαραθώνιο για τις δημοτικές εκλογές του 2019.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon