Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο: Ένας Κοσοβάρος στο αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών;

Δημοσιεύθηκε: 02/07/2017 09:19 Τελευταία Ενημέρωση: 02/07/2017 09:19 Από: Tachydromos

Αλβανικές ιστοσελίδες μέρες τώρα κάνουν λόγο για κινήσεις άνευ προηγουμένου στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης Ράμα. Ο αποδεδειγμένα εθνικιστής σοσιαλιστής πρωθυπουργός Ράμα, σκέφτεται λοιπόν στη θέση του υπουργού εξωτερικών να τοποθετήσει Κοσοβάρο. Μάλιστα ορισμένοι κάνουν λόγο για τον Veton Suroi, συγγραφέας, δημοσιογράφος, πρώην βουλευτής στο Κόσοβο, ιδρυτής γνωστής εφημερίδας στην Πρίστινα.

Επίσης τα ΜΜΕ αναφέρουν κι άλλα κοσοβάρικα ονόματα όπως ο κολλητός και σύμβουλος του Ράμα, Μπατόν Χατζίου, την Βλόρα Τσιτακου, πρέσβειρα του Κοσόβου στις ΗΠΑ ή και τη Μιμόζα Κουσάρι Λίλα, πρώην αντιπρόεδρου της κυβέρνησης της Πρίστινας.

Με το Ράμα είναι όλα πιθανά καθώς στις αρχές της προηγούμενης τετραετίας σε μορφή σώου ο Ράμα έκανε δυο κοινές κυβερνητικές συσκέψεις με την κυβέρνηση του Κοσόβου. Αν και στην ουσία οι υποσχέσεις ανάπτυξης στενών σχέσεων με το Κόσοβο δεν υλοποιήθηκαν (μάλιστα ορισμένοι κάνουν λόγο για οπισθοδρόμηση), γεγονός που έχει προκαλέσει και τη δυσφορία ορισμένων υπερεθνικιστών, ο Έντι Ράμα θα επιδιώξει κι αυτή τη φορά να τους «καλοπιάσει» με ένα δικό τους παιδί στις σχέσεις με το εξωτερικό. Σημειωτέον να αναφερθεί πως η Αλβανία και το Κόσοβο λειτουργούν από κοινού προξενικά γραφεία στο εξωτερικό.

deropoli.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon