Σύλληψη Αλβανού που μετέφερε 85 κιλά χασίς κοντά στην Άρτα

Δημοσιεύθηκε: 25/07/2017 10:39 Τελευταία Ενημέρωση: 25/07/2017 10:39 Από: Tachydromos

Παρά τις συνεχείς επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου και τα μπλόκα που στήνουν οι αστυνομικοί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου και όχι μόνο, τα διάφορα κυκλώματα διακίνησης μεγαλών φορτίων αλβανικού χασίς δεν πτοούνται και επιχειρούν με κάθε τροπο να περάσουν τα ναρκωτικά στο εσωτερικό της Ελλάδας. Κι αυτό, καθώς πρόκειται για μια «επιχείρηση», που αποφέρει τεράστια κέρδη στους εμπλεκόμενους, οι οποίοι ρισκάρουν ακόμη και να βρεθούν στο τέλος με χειροπέδες.

Αυτό συνέβη το πρωί του Σαββάτου σ’ έναν 33χρονο Αλβανό, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ. μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, έπεσε όμως σε αστυνομικό μπλόκο και συνελήφθη κοντά στην Άρτα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας να κινείται με κατεύθυνση προς Αντίρριο και να μεταφέρει με το όχημα που οδηγούσε, 16 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 85 κιλών. Εκτός από τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ακόμη το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του δράστη και ένα κινητό τηλέφωνο.

4 ανήλικοι... μακρυχέρηδες

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες με τα προσωπικά τους αντικείμενα, ειδικά όταν ταξιδεύουν, γιατί καραδοκούν... αετονύχιδες!

Χθες μετά τα μεσάνυκτα στο χώρο των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι υπήκοοι Αλγερίας (τρεις 16χρονοι και ένας 17χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, οι τέσσερις νεαροί, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Ιωάννινα, αφαίρεσαν από επιβάτιδα το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της έγγραφα. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο πορτοφόλι, το οποίο και αποδόθηκε στην γυναίκα. Και εξιχνίαση κλοπής

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ευρημάτων των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας εξιχνιάστηκε διάρρηξη από σπίτι στην πόλη της Άρτας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο Αλβανών, ηλικίας 22 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, το πρωί της 11-05-2016 στην πόλη της Άρτας, οι δύο δράστες παραβίασαν την κύρια είσοδο μονοκατοικίας και αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό.

Άλλες συλλήψεις

Στο Αστυνομικό δελτίο του Σαββατοκύριακου καταγράφηκαν και συλλήψεις για διάφορα άλλα αδικήματα. Πιο συγκεκριμένα:

• Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας συνελήφθη ένας 40χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, ποινής φυλάκισης δεκατεσσάρων μηνών και χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

• Στα Γιάννενα συνελήφθη ένας 57χρονος Αλβανός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για πλαστογραφία πιστοποιητικού.

• Και πάλι στα Γιάννενα ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων, για παραβίαση υποχρέωσης διατροφής.

• Στην Ηγουμενίτσα ένας 28χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

• Στην Ηγουμενίτσα και στα Σύβοτα Θεσπρωτίας συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, ηλικίας 41 και 36 ετών, ως προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ηχορύπανση. Όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης στα καταστήματά τους, οι δυο άνδρες λειτουργούσαν μουσική, παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

http://www.proinoslogos.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon