ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΠΙΠΕΡΙΓΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΕΥ

Δημοσιεύθηκε: 19/09/2017 17:55 Τελευταία Ενημέρωση: 20/09/2017 10:11 Από: Tachydromos

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν του Πρεσβευτικού Συμβούλου της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αλβανία και της συζύγου του Ελπίδας Τζαννή, καθώς και της επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας κ. Παγώνας Λάρδα, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα.

Η Πρέσβης της Ελλάδος, κ. Ελένη Σουρανή αποχαιρετώντας το ζεύγος Πιπερίγκου και την επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Λάρδα τους ευχαρίστησε για το έργο τους και την άριστη συνεργασία, και τους ευχήθηκε καλή επάνοδο στην Ελλάδα.

Ο Πρεσβευτικός Σύμβουλος κ. Πιπερίγκος με θερμά λόγια ανταπέδωσε τις ευχαριστίες της κας Πρέσβεως, τονίζοντας την εποικοδομητική συνεργασία του τόσο με την κ. Σουρανή όσο και με τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τις Ε-Α σχέσεις αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Γάλλου Μαέστρου Gerard Akoka επιστήθιου φίλου του ζεύγος Πιπερίγκου. Ο κ. Akoka χαρακτήρισε τον κ. Πιπερίγκο πρίγκιπα της νοημοσύνης, σπάνιο ανθρωπιστή με καλλιτεχνική ευαισθησία, πάντα πρόθυμο να μοιραστεί γενναιόδωρα τις εμπειρίες του από τη ζωή και τις γνώσεις του από την παγκόσμια ιστορία και τη σταδιοδρομία του.

Ο Γάλλος Αρχιμουσικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κα. Ελπίδα Τζαννή, την οποία συνεχάρη και ευχαρίστησε για τη συμμετοχή της στην Χορωδία της Ευρώπης, ερμηνεύοντας την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, σε εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης στην Όπερα των Τιράνων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ελληνικά τραγούδια που ερμήνευσε η Ελληνίδα σοπράνο Ρενίσα Λάκα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολιτικοί, διπλωμάτες, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, εκπρόσωποι της Ελληνικής Μειονότητας και της Επιχειρηματικής Κοινότητας, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon