Αμετάβλητη η θέση της Αλβανίας στο ζήτημα της Ιερουσαλήμ

Δημοσιεύθηκε: 26/12/2017 18:53 Τελευταία Ενημέρωση: 26/12/2017 18:53 Από: Tachydromos

Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας, αντέδρασε άμεσα μετά την ψηφοφορία επί του ψηφίσματος του ΟΗΕ, δηλώνοντας ότι δεν αποδέχεται την απόφαση των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Με δελτίο Τύπου, αναφέρει ότι η αλβανική ψήφος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αντανακλά τη θέση της Αλβανίας και αυτή είναι αμετάβλητη.

«Η ψήφος μας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αντικατοπτρίζει την αμετάβλητη θέση μας στο θέμα αυτό. Η Αλβανία έχει ακολουθήσει τη διεθνή συναίνεση για την Ιερουσαλήμ, με βάση ένα σημαντικό αριθμό εγγράφων του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας έχει ενταχθεί στην κοινή θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρατών μελών της ΕΕ, στέκεται συνεκτική στη στάση ευθυγραμμισμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί- επισημαίνει το δημοσίευμα- ότι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε πριν από λίγες ημέρες με μεγάλη πλειοψηφία 128 ψήφων υπέρ του ψηφίσματος ( της μη αποδοχής της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του ισραηλινού κράτους) και εννέα κατά, ενώ 35 χώρες αποφάσισαν να απόσχουν.

(Στοιχεία από το τουρκικό trt.net.tr στην αλβανική γλώσσα)

http://www.echedoros-a.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon