Φιλανθρωπικές δράσεις απ’ τη Μητρόπολη Αργυροκάστρου

Δημοσιεύθηκε: 29/12/2017 14:32 Τελευταία Ενημέρωση: 31/12/2017 15:51 Από: Tachydromos

Τις Φυλακές Τεπελενίου επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου προκειμένου μεταφέρει ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέος Έτος στους κρατούμενους αλλά και να τους προσφέρει εορταστικό γεύμα. Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Δημητρίου, συνεργάτες του τομέα φιλανθρωπικής δράσης με επικεφαλής τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Μερκούρη, τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες γιορτές, Χριστούγεννα και Πάσχα, αλλά και με άλλες ευκαιρίες έχει αναπτύξει επαφή με τη διεύθυνση των Φυλακών επιδιώκοντας να συμπαρασταθεί πνευματικά στους φυλακισμένους που εκτίουν εκεί τις ποινές τους αλλά και να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Προφανώς η βοήθεια σε τρόφιμα, που συγκεντρώνουν πιστοί σε διάφορες περιοχές και με ιδιαίτερη φροντίδα περιποιούνται γυναίκες απ’ τον κύκλο της Δρόπολης, είναι συμβολική. Σε άλλες όμως περιπτώσεις χρόνια κρατουμένων και από οικογένειες με ιδιαίτερες δυσκολίες ή εντελώς εγκαταλειμμένοι απ’ τους συγγενείς, καλύπτονται και ανάγκες σε ένδυση ή είδη καθημερινής ανάγκης καθώς και φάρμακα.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στις συναντήσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη ανθρώπινη συγκίνηση καθώς πολλοί εκ των κρατουμένων, Χριστιανοί ή μη αισθάνονται την ανάγκη επικοινωνίας με θέμα την μετάνοια και την προοπτική επανένταξης τους στην κοινωνία.

Φέτος για πρώτη φορά ενόψει των Χριστουγέννων υπήρξε επίσης επικοινωνία με συλλόγους τυφλών στην περιοχή της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου και προσφέρθηκαν επίσης δώρα αγάπης και συμπαράσταση στις περιπτώσεις μεγάλης ένδειας.

Ανάλογες χειρονομίες προετοιμάζονται τις ημέρες αυτές και για συνανθρώπους τριών χριστιανικών οικογενειών οι οποίες έχασαν από πυρκαγιά μέσα στο χειμώνα τα σπίτια τους. Προφανώς οι ανάγκες τους ξεπερνούν τις περιορισμένες δυνατότητες της Μητροπόλεως αλλά έστω η παρακίνηση των Χριστιανών και η συμβολική υποστήριξη έχουν τη σημασία τους.

Ανάλογος δίσκος για τους πλημμυροπαθείς σε περιοχές της Μουζακιάς οργανώθηκε στον Καθεδρικό της Αναστάσεως στο Αργυρόκαστρο με την παρότρυνση και επίβλεψη του Μητροπολίτη κ. Δημητρίου.

Η κοινωνική εξαθλίωση και η ανεργία που μαστίζει τις περιοχές της υπαίθρου όπως εν προκειμένου της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους σε αδιέξοδα και η δράσεις καταπολέμησης της φτώχειας ένα τομέα προτεραιότητας για τους συνεργάτες της και τους πιστούς που με την πνευματική καθοδήγηση των ιερέων καλούνται να εκδηλώνουν έμπρακτα το δίδαγμα της αγάπης.

Καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου και κάθε Σάββατο σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας των Ταξιαρχών η Μητρόπολη παρέχει Γεύμα Αγάπης στο οποίο σιτίζονται πλέον των 85 συνανθρώπων για τους οποίους επίσης παρέχετε υποστήριξη σε τρόφιμα που παίρνουν μαζί τους για τις επόμενες μέρες.

Από εισοδήματα της Επιτροπής Προσκυνημάτων της Μητρόπολης επίσης υποστηρίζονται άνω των 120 οικογενειών στη Δρόπολη και το Αργυρόκαστρο σε είδη διατροφής με τακτικό μηνιαίο καλάθι τροφίμων. Εκτάκτως επίσης αντιμετωπίζονται ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τόσο για εξετάσεις όσο και αγορά φαρμάκων και θεραπείας. Ταυτόχρονα για νέες οικογένειες με μεγάλες οικονομικές ανάγκες ή έκτακτα προβλήματα υγείας επιδεικνύεται φροντίδα για την εκπαίδευση των παιδιών τους και την προμήθεια σχολικών ειδών.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon