Δίνει συνέχεια στο "τσάμικο" ο Αλβανός ΥΠΕΞ Μπουσάτι: Θα είναι εκεί, στο τραπέζι των συνομιλιών και πέρα από την άνοιξη

Δημοσιεύθηκε: 31/01/2018 15:24 Τελευταία Ενημέρωση: 01/02/2018 11:58 Από: Tachydromos

Ο Αλβανός ΥΠΕΞ, Ντιτμίρ Μπουσάτι, μίλησε την Τρίτη για το τσάμικο θέμα και για τις συνομιλίες με την ελληνική πλευρά. Ο Μπουσάτι στην εκπομπή ‘Opinion’ ότι το θέμα αυτό βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών και δεν πρόκειται να κλείσει αυτή την άνοιξη.

Απαντώντας σε ερώτηση του έγκυρου δημοσιογράφου Μπλέντι Φεφζίου εάν οι Έλληνες αναγνωρίζουν τη συμπεριφορά προς τους τσάμηδες ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Μπουσάτι ομολόγησε ότι εκείνοι δεν το θεωρούν ως τέτοιο θέμα , αλλά επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα θέμα που έχει τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών και δεν μπορεί να αποσυρθεί.

«Η ελληνική πλευρά ζήτησε τη λίστα, θεωρώντας την και ο πρωθυπουργός Τσίπρας και ο υπουργός Κοτζιάς παράλογη μια τέτοια πράξη. Και μας ζήτησε μια λίστα με τα ονόματα των πολιτών που τους έχει αρνηθεί αυτό. Άλλο σημαντικό θέμα είναι η δυνατότητα πρόσβασης στο δικαίωμα της περιουσίας. Και τελευταίο, για μας θα ήταν σημαντικό ώστε σε ένα κοντινό μέλλον να υπάρξει η συγκρότηση ομάδας ιστοριογράφων που θα κρίνει ψύχραιμα και δεν θα ξαναγράψει από την αρχή την ιστορία», είπε ο Μπουσάτι.

Μπλέντι Φεβζίου: Αποδέχεται η Ελλάδα, έστω και ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτό που συνέβη με τους τσάμηδες; Άρα, θεωρείται τη συλλογική τιμωρία ως ωμή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Μπουσάτι: Πρόκειται για μια διαδικασία όπου εγώ αυτή τη στιγμή δεν σας έχω μια απάντηση, διότι δεν υπάρχει ακόμη μια αναγνώριση παραδοχής από την ελληνική πλευρά, αλλά μπορεί να σας πω ότι βρίσκεται στο τραπέζι μας.

Αν η ελληνική πλευρά δεν το αποδέχεται, θα επιμείνετε για την αναγνώρισή του ως φαινόμενο;

Θα είναι εκεί, θα αποτελεί ένα θέμα που θα παραμείνει στο τραπέζι, δεν κλείνει την άνοιξη.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon