Τουρκική υπηρεσία ανέλαβε την αποκατάσταση τζαμιών και τεκέδων Οθωμανικής Εποχής

Δημοσιεύθηκε: 04/03/2018 16:59 Τελευταία Ενημέρωση: 04/03/2018 16:59 Από: Tachydromos

Το Τουρκικός Οργανισμός Συνεργασίας και Συντονισμού, γνωστός ως ‘TIKA’, ξεκίνησε την αποκατάσταση πέντε δομών οθωμανικής εποχής στην Αλβανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου της ‘TIKA’ στην αλβανική πρωτεύουσα, Τίρανα, ο οργανισμός θα συνεχίσει να παρέχει διάφορες τεχνικές υπηρεσίες και έργα «σε κοινά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία με στόχο την προστασία και την παράδοσή τους στις μελλοντικές γενιές».

Το σχέδιο προβλέπει αποκατάσταση για: το Τζαμί Εθέμ Μπέι, το Τζαμί Εργκίρι Παζάρ, το Τζαμί του Μπεράτ Χουνκάρ, τον Τεκέ Χελβετί και το Τζαμί του Μπεράτ Μπεκαρλάρ.

Η τουρκική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται σε όλα τα Βαλκάνια, αποκαθιστώντας οθωμανικά κτίσματα - εκτός Βουλγαρίας και Ελλάδας- προγραμματίζει ότι οι αναστηλώσεις των οθωμανικών αυτών μνημείων θα περατωθούν σε δύο χρόνια.

Η ‘TIKA’έχει ήδη αποκαταστήσει και άλλες οθωμανικές δομές όπως το Τζαμί Πρέζα Κάστρο, το Τζαμί Ακτσάχισαρ Μουράντ Μπέι, το Τζαμί στο Ελμπασάν Ναζίρε, το Τζαμί Ιμραχόρ Ιλίας Μπέι και το Τζαμί Μπεράτ Κουρσουνλού.

Η ‘TIKA’ που λειτουργεί αποκλειστικά με κεφάλαια που διατίθενται από το τουρκικό κράτος, λειτουργεί στην Αλβανία από το 1996 και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 300 έργα τεχνικής βοήθειας αποκλειστικά σε δομές οθωμανικής εποχής.

(Στοιχεία από worldbulletin.net)

www.echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon