Μύδροι Ντούλε εναντίον Ράμα από Κορυτσά: Φτάνει η ομηρεία που μας επιβάλλεις

Δημοσιεύθηκε: 24/03/2018 16:27 Τελευταία Ενημέρωση: 26/03/2018 10:29 Από: Tachydromos

ΚΟΡΥΤΣΑ - Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες από την Κορυτσά που συμμετέχει στους εορτασμούς για την 25-η Μαρτίου, επανήλθε στην αντιπαράθεση για τη συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων και τις σχέσεις με την Ελλάδα. Από την Μητρόπολη της Κορυτσάς, ο Ντούλες κατήγγειλε ευθέως τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα ότι εδώ και 5 χρόνια κρατά υπό ομηρεία τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας κι Αλβανίας.

«Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν γίνει βήματα προς τα πίσω στις σχέσεις με τη γείτονά μας και πρόκειται για τεράστιο κόστος. Οι σχέσεις μεταξύ δυο χωρών δεν μπορούν να τελούν υπό καθεστώς ομηρείας για μεγάλο χρονικό διάστημα, διότι στην πράξη είναι συμπαγείς κι εκτείνονται διαχρονικά στην ιστορία και στην καθημερινότητα. Ο Ράμα δεν δικαιούται να κρατά σε ομηρεία τη χώρας όσον αφορά τις σχέσεις με την Ελλάδα, τη χώρα που είναι ο κεντρικός άξονα των ευρωατλαντικών πολιτικών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη», είπε ο Ντούλες. Αναφορικά με το θέμα των θαλάσσιων συνόρων, ο Ντούλες θεωρεί ως σωστή τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2009, ελπίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε δίκαιο και λειτουργικό αποτέλεσμα. Για τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ η κατανομή της θάλασσας θα πρέπει να γίνει βάσει της αντίστοιχης σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών, η οποία προβλέπει κάθε πτυχή της διαδικασίας και έχει επικυρωθεί από τις δυο χώρες.

Ανεξαρτήτως της Αποφάσεως του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη συμφωνία του 2009, ο Ντούλες επιμένει ότι το διεθνές δίκαιο υπερτερεί του δικαίου κάθε χώρας, συμπεριλαμβάνοντας και το Σύνταγμα. «Η Ελλάδα και η Αλβανία είναι αργοπορημένος όσον αφορά την επίτευξη της συμφωνίας», επισήμανε ο Ντούλες αναφερόμενος και στην έκκληση Γιούνκερ στα Τίρανα.

(ed.me/BalkanWeb)

Μετάφραση tachydromos.org

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon