Συγκέντρωση συμπαράστασης στην Καστοριά για τους δύο στρατιωτικούς - Συμμετοχή και χαιρετισμός και απ’ τη Β. Ήπειρο

Δημοσιεύθηκε: 03/04/2018 10:34 Τελευταία Ενημέρωση: 04/04/2018 07:53 Από: Tachydromos

Την Κυριακή και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας με την υποστήριξη του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ και πρωτοβουλία φορέων της πόλης της Καστοριάς διοργανώθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας και που το καθεστώς Ερντογάν αρνείται να παραδώσει ως οφείλει απ’ τα διεθνώς ισχύοντα.

Στη μεγάλης συμμετοχής συγκέντρωση εκφράστηκε άλλη μια φορά η αγανάκτηση του πανελληνίου για την άδικη και αυθαίρετη κράτηση του Άγγελου και Δημήτρη που στόχο δεν έχει παρά τον εκβιασμό του Πανελληνίου και την προσβολή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Στο συλλαλητήριο κατόπιν παραίνεσης του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ χαιρέτησε και ο Βορειοηπειρώτης Δημοσθένης Ζούλης ερμηνεύοντας τα αισθήματα και το χαιρετισμό των μελών της ΕΕΜ που κάνει τη δική της αντίσταση σε ένα χώρο όπου επίσης οι πιέσεις των οργάνων του καθεστώτος Ερντογάν είναι αισθητές.

Ο κ. Ζούλης μετέφερε στο συλλαλητήριο το χαιρετισμό του Προέδρου του ΚΕΑΔ και βουλευτή κ. Βαγγέλη Ντούλε διαβεβαιώνοντας ότι οι σκέψεις και προσευχές σύσσωμης της κοινότητας μας είναι κοντά στα δύο παλικάρια των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και στις οικογένειες τους, με την ευχή ώστε να επιστρέψουν και πάλι στην πατρίδα και στους οικείους τους. Τέτοιες μέρες θρησκευτικής κατάνυξης όχι απλά τους σκεφτόμαστε αλλά ελπίζουμε…

Μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό ο Ζούλης ανέφερε επίσης: «…Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός, από την Χιμάρα και έως την Κύπρο, αντιστεκόμαστε στο φασιστικό Ισλάμ του αιμοσταγή Ερντογάν.

Εμείς, γνωρίζουμε από φυλακίσεις, από διωγμούς και τρομοκρατήσεις, δεν μπόρεσαν και ούτε κατάφεραν να μας αφανίσουν διότι μέσα μας έχουμε θωρακίσει τις ελληνικές αρετές, τα ιδανικά και αξίες της Ορθοδόξου πίστης μας.

Η ιστορία θα μας δικαιώσει, γιατί ποτέ δεν διαλέξαμε την λάθος μεριά της, πάντα ήμασταν στη σωστή και είναι αυτό που μας ξεχωρίζει απ’ τους άλλους λαούς της περιοχής…

Η ανδρεία των δύο αξιωματικών μας, που με ψυχραιμία και γενναιότητα αντιμετωπίζουν την κατάσταση που βρίσκονται, είναι φύλακας τιμής και αξιοπρέπειας τους…»

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon