ΜΠΟΥΣΑΤΙ: Το τσάμικο θέμα είναι ενταγμένο στο πολιτικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης από το 2013

Δημοσιεύθηκε: 25/04/2018 08:47 Τελευταία Ενημέρωση: 26/04/2018 07:56 Από: Tachydromos

Ο αλβανός ΥΠΕΞ, Ντιτμίρ Μπουσάτι, δηλώνει ότι την επόμενη εβδομάδα θα πιάσουν δουλειά οι έλληνες κι οι αλβανοί εμπειρογνώμονες, που επιλέχτηκαν για την προώθηση των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών.

Μιλώντας για τη Φωνή της Αμερικής, ο Μπουσάτι είπε ότι η αργοπορία συνέβη λόγω των εσωτερικών αντιπαραθέσεων στην Αλβανία, προσθέτοντας ότι σημαντικό είναι να υπάρξει μια καλή συμφωνία, όσο πιο δίκαια και πιο εφαρμόσιμη γίνεται.

«Υπήρξε αργοπορία εξαιτίας της εσωτερικής κατάστασης, αλλά και εξαιτίας της ανάγκης συντονισμού από δικής μας πλευράς. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια συνάντηση εμπειρογνωμόνων για τον ορισμό της μεθοριακής γραμμής», είπε ο Μπουσάτι.

Φαίνεται ότι το αποκαλούμενο ως «τσάμικο» θέμα αποτελεί ακόμα έναν κόμπο για τις δύο χώρες, αν και ο Μπουσάτι λέει ότι το εν λόγω θέμα εντάσσεται στο πολιτικό πρόγραμμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος από το 2013.

Ο ίδιος λέει ότι υπάρχει διαφορετική άποψη μεταξύ των δυο χωρών για το θέμα, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα και η Αλβανία δεν θα πρέπει να παραμείνουν όμηροι της ιστορίας αλλά να επουλώσουν τις πληγές του παρελθόντος.

«Το τσάμικο θέμα είναι ενταγμένο στο πολιτικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης από το 2013. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται ο καθένας το θέμα είναι διαφορετικός. Πρόκειται για θέμα των βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου. Είναι ένα θέμα που σχετίζεται με την προσωπική ευθύνη, με τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Είναι ακόμη κι ένα θέμα που σχετίζεται με το δικαίωμα μνημόνευσης για ό, τι συνέβη. Εμείς δεν θα πρέπει να μείνουμε όμηροι της ιστορίας, αλλά να βρούμε τους δρόμους που επουλώνουν τις πληγές του παρελθόντος», είπε ο Μπουσάτι.

Πηγή: Syri.net

Μετάφραση tachydromos.org

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon