Εορταστική συναυλία προς τιμή του Πατριάρχη Κύριλλου

Δημοσιεύθηκε: 30/04/2018 11:48 Τελευταία Ενημέρωση: 30/04/2018 15:06 Από: Tachydromos

Την Κυριακή στις 29 Απριλίου 2018, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Μεγάρου του Καθεδρικού της «Αναστάσεως του Χριστού» στα Τίρανα, προς τιμή του Μακαριώτατου και Παναγιώτατου, Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλου και της Αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει και με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και των μελών της Ιεράς Συνόδου, οργανώθηκε καλλιτεχνική και εορταστική συναυλία.

Στο επίκεντρο της δραστηριότητας ήταν η παρουσίαση της μετάφρασης στα ρωσικά του ερευνητικού βιβλίου του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου για την ορθόδοξη ιεραποστολή «Ως τα έσχατα της γης...». Πολλά κεφάλαια αυτού του βιβλίου αφιερώνονται στην ιεραποστολή των σλαβικών πληθυσμών από τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, όπως και στο έργο των ρώσων ιεραπόστολών στις ώρες της Άπω Ανατολής.

Στις ομιλίες τους οι δύο Προκαθήμενοι είχαν την ευκαιρία να επαναλάβουν κι άλλη μια φορά την ιδέα ότι η Ορθοδοξία, πιστή έναντι στην εντολή του Κυρίου και στην παράδοση και την ιστορία της, θα ήταν ελλιπής αν δεν αναπτύξει την ιεραποστολή και στις σημερινές ημέρες σε όλους τους λαούς και τα έθνη. Ο Πατριάρχης Κύριλλος συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο όχι σαν ιεραπόστολό των ομιλιών, αλλά ως εφαρμοστή στην πράξη υπό τις συνθήκες της αφρικανικής ηπείρου και της Αλβανίας. Καρπός των συνεχών προσπαθειών που έκανε είναι η ανασυγκρότηση εκ θεμελίων της Εκκλησίας μέσα από τα ερείπια του διωγμού της και η αδιάκοπη ανάπτυξή της.

Το εορταστικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με κομμάτια εκκλησιαστικής μουσικής που ερμήνευσε η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης Κουκουζέλης» της Εκκλησίας μας και η Συνοδική Χορωδία του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Οι όμιλοι της ορθόδοξης Νεολαίας και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Εκκλησίας μας ερμήνευσαν τραγούδια και χορούς με θρησκευτικό θεματολόγιο και της λαϊκής παράδοσης.

Στην εκδήλωση έγινε και η προβολή σύντομου ντοκυμαντέρ για την 27-χρονη πορεία της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, υπό την καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

http://orthodoxalbania.org/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon