Συναυλία Χορωδίας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο

Δημοσιεύθηκε: 28/05/2018 11:30 Τελευταία Ενημέρωση: 28/05/2018 12:29 Από: Tachydromos

Το βράδυ του Σαββάτου, 26 Μάη, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου του Αργυροκάστρου, ήταν μια ξεχωριστή μουσική παράσταση. Με συνδιοργανωτές το Δήμο Αργυροκάστρου και τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, η Χορωδία Παραδοσιακής Ελληνικής Μουσικής και Κλασικής Μουσικής του Συλλόγου παρουσίασε πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο από γνωστές ελληνικές συνθέσεις των μεγάλων συνθετών καθώς και παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές του ελληνικού χώρου.

Τη συναυλία παρακολούθησαν δεκάδες δημότες της πόλης, έλληνες κάτοικοι καθώς και Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, εκπρόσωποι του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο και παράγοντες των καλών τεχνών. Ειδικά χαιρέτησε η Πρόεδρος του Ωδείου "Τσακάλωφ" κα. Α. Ζέρβα η οποία με διαχρονική προσπάθεια και ιδιαίτερη επιμονή έχει σταθεροποιήσει και στο Αργυρόκαστρο κέντρα μουσικής παιδείας βοηθώντας δεκάδες παιδιά και νέους να καλλιεργήσουν δεξιότητες και μάθουν μουσικά όργανα.

Στην έναρξη της Συναυλίας χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Π. Βαφειάδης καθώς και η Πρόεδρος της Χορωδίας κα. Μ. Παπαδυργιοπούλου. Εξέφρασε η κα. Παπασυργιοπούλου τη χαρά όλου του σώματος για την παρουσία στο Αργυρόκαστρο θεωρώντας τιμή που θα ερμηνεύσουν τόσο για τους Έλληνες ομογενείς όσο και το αλβανικό κοινό, συμβάλλοντας δια της μουσικής γλώσσας στην παραπέρα ανάπτυξη της αλληλογνωρημίας και φιλίας των δύο λαών και χωρών.

Υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου της Αιμ. Γιαννακόπουλου η Χορωδία ερμήνευσε Θεοδωράκη, Χατζιδάκη σε στοίχους Ελύτη, Γκάτσου καθώς και Χατζιαποστόλου, Βισβάρδη κ.α. Το δεύτερο μέρος της Συναυλίας περιείχε γνωστά τραγούδια της παραδοσιακής μουσικής από Ήπειρο, Μακεδονία, Πελοπόνησο καθώς και τραγούδια που γράφτηκαν για ταινίες ή θεατρικά έργα.

Η Χορωδία των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού ιδρύθηκε από το 1986 και αποτελείται από ανθρώπους των γραμμάτων, επιστήμονες και εν γένει υπαλλήλους του εν λόγω Υπουργείου που τους ενώνει η αγάπη και το μεράκι για τη χορωδιακή μουσική. Η Χωροδία έχει επίσης Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής και εκτός τις περιοδείες στην Ελλάδα σε διάφορες πόλεις έχει αποσπάσει διακρίσεις και σε απαιτητικά ακροατήρια όπως στη Γαλλία, Αυστρία, Ισπανία, Τσεχία, Βουλγαρία κ.α.

Για το Αργυρόκαστρο ήταν μια ιδιαίτερη βραδιά και για τους Έλληνες της περιοχής ευκαιρία επαφής με την Πατρίδα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon