Εκλογική Συνδιάσκεψη Της Ομόνοιας Παράρτημα Κορυτσάς!

Δημοσιεύθηκε: 30/05/2018 09:06 Τελευταία Ενημέρωση: 30/05/2018 09:06 Από: Tachydromos

Ιστορική ημέρα η σημερινή για την Ομόνοια Κορυτσάς. Μετά από μια προετοιμασία τριών μηνών, τοπικών εκλογών, την δημιουργία 27 επιτροπών σε πόλεις και χωριά της περιφέρειας Κορυτσάς, με την συμμετοχή των 1500 ψηφοφόρων (όλα αυτά αρχειοθετημένα) , ήρθε η στιγμή, οι εκλεγμένοι αυτοί αντιπρόσωποι από όλοι την περιφέρεια, μέσα από Εκλογική Συνδιάσκεψη της Ομόνοιας στην Κορυτσά, να εκλέξουν τον πρόεδρο και το προεδρείο της Ομόνοιας Παράρτημα Κορυτσάς, στην αίθουσα του Καθεδρικού ναού της Αναστάσεως.

Το μήνυμα της συνδιάσκεψης ήταν :"Μαζί για την πρόοδο της ομογένειας και όλης της Κορυτσάς!". Την έναρξη των διεργασιών έκανε η εκπρόσωπος της νεολαίας, η γιατρός Φιοράλμπα Γκιάτα η οποία στο λόγο της αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα που έχει η ενεργή συμμετοχή της νεολαίας στην Ομόνοια αλλά και ότι αυτή την στιγμή έχει αναζωογονηθεί η διάθεση για συμμετοχή και μια νέα πνοή έρχεται να ζωντανέψει την οργάνωση. Έπειτα έλαβε το λόγο ο Δημήτριος Καρόλης ενεργό μέλος του προεδρείου της Ομόνοιας και παλαιό στέλεχος της, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα πρώτα μέλη της οργάνωσης και τις θυσίες που έκαναν ώστε σήμερα να είναι η Ομόνοια ισχυρή και δυνατή.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Γεώργιος Αλαμάνος έλαβε αμέσως μετά το λόγο και αναφέρθηκε τόσο στην σημασία που έχει η Ομόνοια στην δημιουργία καλών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών όσο και ενθάρρυνε και στήριξε τα μέλη τονίζοντας πως κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται φόβο για την συμμετοχή στην οργάνωση αλλά το αντίθετο θα πρέπει να είναι υπερήφανος.

Ο βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ.Βαγγέλης Ντούλες, χαιρέτησε επίσης την συνδιάσκεψη. Μεταξύ άλλων τόνισε πως από τα αξιώματα που είχε στην πολιτική του καριέρα το σημαντικότερο που κατείχε ήταν αυτό του αντιπροέδρου και του προέδρου της Ομόνοιας. Επιπλέον δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για κάποιον από το να είναι μέλος της Ομόνοιας. Πολλές φορές στο λόγο του χαιρέτησε το Πρόεδρος εν καθήκον και το μόνο υποψήφιο για πρόεδρο της Ομόνοιας τον κ Γρηγόρη Καραμέλο, ο οποίος έλαβε το λόγο αμέσως μετά. Ο κ Καραμέλος όταν ανέλαβε ως πρόεδρος εν καθήκον την Ομόνοια της Κορυτσάς την βρήκε σχεδόν διαλυμένη. Με έντονη προσπάθεια και αγάπη διοργάνωσε από την αρχή την Ομόνοια. Αφού δημιούργησε μια ομάδα εργασίας, μέσα από πολλές δυσκολίες, επανέφερε σε λειτουργία την Ομόνοια και διοργάνωσε δημοκρατικές εκλογές για να ενεργοποιηθούν όλα τα κέντρα της περιφέρειας και ο αγώνας αυτός στεφανώθηκε με την επανεκλογή του σήμερα ως πρόεδρος της. Στο πύρινο λόγο του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου της Ομόνοιας από κάθε άποψη στην κοινότητα της Κορυτσάς και μάλιστα αντιπαρέβαλε το ενωτικό, ειρηνικό, της έργο απέναντι στο ακραίο εθνικισμό που καλπάζει στην Αλβανία.

Τέλος η νομικός η κα Εφταλή Τζόγα, πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής εξήγησε την διαδικασία που θα ακολουθούσε για την εκλογή του Προέδρου και του Προεδρείου. Η διαδικασία ήταν δημοκρατική, διαφανής και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Εμείς ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο πρόεδρο και τα νέα μέλη του προεδρείου και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας.

Ήταν συγκινητική, όταν και ανακοινώθηκε επίσημα η εκλογή του προέδρου κ Γ. Καραμέλου, οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να του ευχηθούν εγκάρδια για την εκλογή του.
Είναι καλό, όλοι μας, να ξεχάσουμε τα λάθη του παρελθόντες να ξεπεράσουμε κάθε διχόνοια και μικροπρέπεια και να είμαστε ενωμένοι. Ο Θεός να φωτίσει τον Πρόεδρο κ Γρηγόρη Καραμέλο, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι και ο μοναδικός που θα μπορούσε να αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο.

Τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος της Σκοπιανής Κοινότητας Κορυτσάς κ Βασίλης Στεργιόφσκι και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βουλγάρων κ Δημήτρης Νικόλαος.

https://www.pelasgoskoritsas.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon