Πιο ουσιαστικός ο ρόλος της «Ομόνοιας» μετά την Συνδιάσκεψη στους Αγ. Σαράντα

Δημοσιεύθηκε: 11/06/2018 11:44 Τελευταία Ενημέρωση: 11/06/2018 11:44 Από: Tachydromos

Σε πνεύμα ενότητας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στους Αγίους Σαράντα η 10η Γενική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», με την ελπίδα η Οργάνωση να αποκτήσει έναν πιο ουσιαστικό και ενεργό ρόλο προς όφελος της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Πρόεδρος της Οργανωσης εξελέγη ο Βασίλης Κάγιος, με 241 ψήφους, ενώ στην όλη διαδικασία συμμετείχαν πάνω από 300 αντιπρόσωποι από όλα τα παραρτήματα της Οργάνωσης στην Αλβανία:

Αργυρόκαστρου, Αγ. Σαράντα, Δελβήνου, Κορυτσάς, Χιμάρας, Αυλώνας, Τιράνων, αλλά και Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Εξελέγη επίσης το Γενικό Συμβούλιο με σύνθεση αναλογική απ' όλα τα Παραρτήματα, με βασικό γνώρισμα του νέου Συμβουλίου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι τόσο η επιστροφή στελεχών που είχαν αποστασιοποιηθεί στο παρελθόν όσο και η ανανέωσή του σε ποσοστά που ξεπερνούν το 40%.

Η Συνδιάσκεψη ενέκρινε τις διαδικασίες που προηγήθηκαν στα Παραρτήματα καθώς επίσης ανέλυσε γενικότερη πολιτική κατάσταση που διέρχεται η ΕΕΜ επισημαίνοντας ότι η «Ομόνοια» δύναται να διαδραματίσει πιο ουσιαστικό και εκσυγχρονισμένο ρόλο.

Χαιρετισμοί

Στη Συνδιάσκεψη χαιρέτησαν εξ ονόματος της Πρέσβειρας της Ελλάδας στα Τίρανα κας. Ελένης Σουρανή, ο Γραμματέας της Πρεσβείας κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, εξ ονόματος της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Μιχάλης Κασής απ' το Κίνημα Αλλαγής καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας κ. Αρμπέν Ριστάνη.

«Τόσο η συμμετοχή των αντιπροσώπων όσο και τα συμπεράσματα της Συνδιάσκεψης επιβεβαιώνουν ότι παρά τις δυσκολίες της πολιτικής συγκυρίας η «Ομόνοια» θα συνεχίσει να αποτελεί τον βασικό άξονα του αγώνα της ΕΕΜ για περισσότερα δικαιώματα όπως ιστορικά τα έχει κατοχυρωμένα και απ' τις διεθνείς συμβάσεις και πρακτικές υλοποιήσιμα. Σε συνεργασία απόλυτη με την Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα - ΚΕΑΔ μπορεί όχι απλά να καταγγέλλει παραβιάσεις, αλλά να συμβάλει με προτάσεις για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κοινοτήτων της ΕΕΜ.

»Η 10η Συνδιάσκεψη αποτελεί επίσης αφετηρία ώστε οι διεργασίες αναζωογόνησης των οργανωτικών δομών να ενισχυθούν παραπέρα με βασική μέριμνα την συνειδητοποίηση όλο και περισσότερων μελών της ΕΕΜ ότι η συμμετοχή στην ΟΜΟΝΟΙΑ και τους αγώνες της είναι συμβολή στην διαιώνιση της προοπτικής για την ίδια την Ελληνική κοινότητα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Proinoslogos.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon