Για «αποσαφήνιση» συνοριογραμμής Ελλάδας-Αλβανίας μιλά τώρα ο Χαν

Δημοσιεύθηκε: 13/07/2018 17:10 Τελευταία Ενημέρωση: 13/07/2018 17:10 Από: Tachydromos

«Λυπάμαι που παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενά μου», δήλωσε ο Επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν, σχετικά με τη δήλωσή του για τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας, κατά την συνάντηση του με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Ο Χαν επανέλαβε ότι η επίλυση διμερών διαφορών με γειτονικές χώρες είναι προϋπόθεση, για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, λέγοντας ότι «η ΕΕ δεν θα δεχτεί κανένα νέο κράτος-μέλος που έχει εκκρεμείς διαμάχες με γειτονικές χώρες».

Ανέφερε δε ως παράδειγμα την πΓΔΜ που έλυσε διμερείς διαφορές με την Βουλγαρία και με την Ελλάδα. «Στο ίδιο πνεύμα, η Αλβανία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και αυτό είναι κάτι που γίνεται σε διμερές επίπεδο και στο οποίο η Επιτροπή δεν έχει ρόλο διαμεσολαβητή», πρόσθεσε.

«Λυπάμαι που τα λόγια μου παρεξηγήθηκαν, γιατί είχε απλώς να κάνει με αποσαφήνιση της συνοριογραμμής και τίποτα παραπάνω. Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο σημαντικό αυτό και είμαι σίγουρος ότι σε μερικές εβδομάδες όλα αυτά θα έχουν διευθετηθεί», είπε σχετικά με την προηγούμενη δήλωσή του περί αλλαγής συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας.

Slpress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon