Κοινή Οικονομική Ζώνη των Δυτικών Βαλκανίων… στον δρόμο για την ΕΕ!

Δημοσιεύθηκε: 28/08/2018 10:05 Τελευταία Ενημέρωση: 29/08/2018 16:09 Από: Tachydromos

Τα πάντα είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων για να πετύχουν την προσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τον στόχο αυτό, συμφώνησαν κατά τη διάρκεια ανεπίσημης συνάντησης στο Δυρράχιο της Αλβανίας, να εργαστούν για τη δημιουργία Κοινής Οικονομικής Ζώνης…

Οικοδεσπότης ήταν ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ο οποίος υποδέχθηκε τους ηγέτες της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, του Κοσσυφοπεδίου και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Το παρόν έδωσε και ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση της ΕΕ Επίτροπος, Γιχάνες Χαν.

Ο Χαν στην παρέμβασή του, τόνισε την ανάγκη να προωθηθεί η περιοχή ως ξεχωριστή οντότητα στον τουρισμό, τη γεωργία και τον ενεργειακό τομέα, καθώς δήλωσε πως υπάρχει περιθώριο το οποίο δεν έχει διερευνηθεί.

Εκεί ήταν και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανοικοδόμηση και την Ανάπτυξη (European Bank for Reconstruction and Development), Σούμα Χακραμπαρτί, ο οποίος δεσμεύθηκε να ενταθούν οι επενδυτικές προσπάθειες που αφορούν την περιοχή.

Η εν λόγω τράπεζα θα πραγματοποιήσει σύνοδο για την περιοχή που θα γίνει στο Σαράγιεβο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης τον Μάιο του 2019, όπως είχε συμβεί και πέρσι στο ίδιο μέρος. Ενδιαφέρον έχει η ανάγκη ευθυγράμμισης της πορείας των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην πορεία τους προς την ΕΕ, καθώς καθεμιά βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο.

www.defence-point.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon