Μη αναγκαία, αδικαιολόγητη και άνευ επιχειρημάτων αναχρονιστική προσβολή του πολιτικού προγράμματος της Αντιπολίτευσης στην Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 17/09/2018 19:53 Τελευταία Ενημέρωση: 21/09/2018 15:32 Από: Tachydromos

Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ»

Αγ. Σαράντα, στις 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Μη αναγκαία, αδικαιολόγητη και άνευ επιχειρημάτων αναχρονιστική προσβολή του πολιτικού προγράμματος της Αντιπολίτευσης στην Αλβανία. Το ΚΕΑΔ – να επαναπροσδιορίσει την πολιτική θέση σχετικά με τις εξελίξεις.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της Αντιπολίτευσης στην Αλβανία υπό την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος. Η υιοθέτηση στο συνασπισμό πολιτικών δυνάμεων, πλατφόρμας που προσβάλει την καλή εφαρμογή πρακτικών καλής γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας, περιορίζει στην ουσία επικίνδυνα την ίδια την ίδια τη δημόσια κατάθεση των αποκλειστικά εξευρωπαϊστικών προγραμμάτων.

Ως Εθνική Ελληνική Μειονότητα υπήρξαμε και παραμένουμε συνεπείς στη δέσμευση μας για την ενίσχυση πολιτικών κινήσεων στην κατεύθυνση της αποκρυστάλλωσης πολιτικών δυνάμεων και προγραμμάτων που στο επίκεντρο έχουν την Ευρωατλαντική ενσωμάτωση της χώρας και την ανοσοποίηση της κοινωνίας από αναχρονιστικές εθνικιστικές προτάσεις, που το μόνο που προσφέρουν είναι να δυναμιτίζουν την προσπάθεια για κοινωνική συνοχή, ευημερία και πρόοδο του αλβανικού λαού.

Κρίνουμε μη αναγκαία κίνηση και άνευ επιχειρημάτων τη χθεσινή εξέλιξη και το συνοδευτικό κείμενο της συμφωνίας αμοιβαίας συμμαχίας. Η λογική των αριθμών οδηγεί σε μη υγιή καπηλεία για τον δημόσιο βίο. Το πολιτικό προφίλ του ΔΚ συνδεδεμένο με την πρόοδο της διαδικασίας ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωατλαντική οικογένεια έχει προσβληθεί απ’ την υιοθέτηση ατζέντας που δυναμιτίζει τη ήρεμη σχέση με τη γείτονα Ελλάδα, συνεπή υποστηρικτή της πραγματικής ανάπτυξης της Αλβανίας και του αλβανικού λαού.

Κατόπιν τούτου απευθυνόμαστε στο ΚΕΑΔ ώστε αφού επανεξετάσει την πολιτική κατάσταση, να επαναπροσδιορίσει τις πολιτικές του σχέσεις και να συνεχίσει να προσανατολίζει κατά το δυνατό, την πολιτική, στην θεμιτή κατεύθυνση ζύμωσης πολιτικών προγραμμάτων αποστειρωμένων απ’ τον άγονο και αβάσιμο εθνικισμό.

Εκ του Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon