“Ομάδα αλβανών σνάιπερ προστίθενται στους τζιχαντιστές στη Συρία”

Δημοσιεύθηκε: 24/09/2018 14:09 Τελευταία Ενημέρωση: 26/09/2018 08:20 Από: Tachydromos

Υπάρχουν υποψίες ότι ομάδα αλβανών σνάιπερ έχει προστεθεί σε ομάδα τζιαχαντιστών η οποία μάχεται στην περιοχή Ιντλιμπί στη Συρία. Την είδηση κυκλοφόρησε το γαλλικό δίκτυο τύπου France Soir. Το ίδιο δίκτυο αναφέρεται ευρέως σε βίντεο που διανεμήθηκε στις 4 Αυγούστου 2018 από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Xhemati Alban. Το βίντεο είναι διάρκειας 33 λεπτών και 15 δευτερόλεπτα τον τίτλο: «Οι αλβανοί σνάιπερ στη γη Σιαμή».

Στη μακρά ανάλυση που κοινοποιείται από το γαλλικό όργανο τύπου αναφέρεται ότι το xhemati Alban φαίνεται να είναι ένα δίκτυο αλβανών που έχουν στρατολογηθεί και πολεμούν στη Συρία στα πλαίσια της ομάδας τζιχαντιστών Hayat Tahrir al-Cham (HTC). Σύμφωνα με τις πηγές αυτί συνέτεινε ώστε να γίνουν μαζί 100 αλβανοί, καθοδηγούμενοι από τον Hattabi Albani, γράφει το ABC News.

Ο Ebu Katade Albani, ο επικεφαλής των αλβανών ήταν, σύμφωνα με το France Soir πολύ κοντά με τον ηγέτη της ομάδας των τζιχαντιστών που κυριαρχεί στο Idlib. Εντωμεταξύ, ένας αλβανός, ο Σείχης Abu Qatada el-Albani, κατά κόσμο Abdul Jashari, υπήκοος των Σκοπίων, ήταν στρατιωτικός ηγέτης της al-Nusra κι εμφανίζεται στη μαύρη λίστα του Αμερικανικού Τμήματος Θησαυροφυλακίου.

Οι Αλβανοί βρίσκονταν πάντα στο τμήμα των ξένων μαχητών που πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ στις ομάδες τζιχαντιστών. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των αλβανών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των υπηκόων άλλων λαών των Βαλκανίων. Τον Μάρτιο του 2015 ήταν πάνω των 500, κυρίως από το Κόσοβο, αλλά κι από τα Σκόπια.

Πρόκειται για κυρίως αντάρτες των πολέμων στο Κόσοβα είτε στα Σκόπια, αλλά και πρώην μέλη του αλβανικού στρατού. Το βίντεο με τους σνάιπερ εντάσσεται στα πλαίσια καμπάνιας δημοσιογραφικής ευαισθητοποίησης για την αριθμητική αύξηση, αλλά και για να φανατιστούν τα μέλη που εντάσσονται στις ομάδες τζιχαντιστών. Τα γράμματα είναι στην αγγλική ενώ η φωνή είναι στην αλβανική γλώσσα, απόδειξη ότι η ομάδα αναζητά μεγαλύτερο ακροατήριο για να απευθύνεται, γράφει το ABC News.

Το βίντεο, το οποίο σήμερα έχει απαλειφθεί από το διαδίκτυο, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανοίγει με αναφορά σε στίχους του Κορανίου και στη συνέχεια υπάρχει ένα απόσπασμα που αναφέρεται στα εγκλήματα του συριακού καθεστώτος, που βομβαρδίζει χωρίς διακρίσεις τον αστικό πληθυσμό, τη σκληρή βία της Δαμασκού η οποία δικαιολογεί, σύμφωνα με τους τ6ζιχαντιστές, τη συμμετοχή τους στη διένεξη ως ξένοι.

Οι αλβανοί σνάιπερ φέρονται να χρησιμοποιούν όπλα σνάιπερ που οι ίδιοι έχουν κατασκευάσει, καθώς και SVDs Dragunov, AK-74Ms με κιάλια και σιγαστήρες. Στο βίντεο εικονίζεται κι ένα από τα μέλη αυτής της ομάδας τζιχαντιστών που μιλά αλβανικά, ενώ έχει καλυμμένο στο πρόσωπό του. Οι σνάιπερ διατηρούνται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση τρέχοντας και ασκούμενοι σε γυμναστήριο.

Πηγή: Lapsi.al

Μετάφραση tachydromos.org

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon