Η διασπορά του μισελληνισμού

Δημοσιεύθηκε: 07/11/2018 13:58 Τελευταία Ενημέρωση: 07/11/2018 13:58 Από: Tachydromos

Σε δημόσια τοποθέτηση - έκκληση του, μετά από κύμα βίας στο Κόσοβο, το 2001, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είχε παρομοιάσει το εθνοτικό και θρησκευτικό μίσος με τη ραδιενέργεια. Δεν γνωρίζουμε εάν ο Αρχιεπίσκοπος είχε υπόψη του τις ιδιότητες της ραδιενέργειας ή ήταν φώτιση του, αλλά δεν υπάρχει καλύτερη σύγκριση με βάση τις ιδιότητες που έχει η πυρηνική ακτινοβολία.

Πρώτα – πρώτα όταν ξεκινάει έχει εκκωφαντικό κρότο και λάμψη που συνοδεύεται με τεράστια απελευθέρωση ενέργειας. Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι διασπείρεται σε όλες τις κατευθύνσεις και προσβάλει όλα τα περιβάλλοντα, και μάλιστα εκεί που έχει προσβάλει μετατρέπεται σε μια νέα πηγή ακτινοβολίας. Τρίτο είναι η διεισδυτικότητα. Το βασικότερο είναι όμως η διαιώνιση δια του φαινομένου του υποδιπλασιασμού και μάλιστα εδώ προκύπτει και η μεταστοιχείωση δηλαδή το αρχικό ραδιενεργές στοιχείο μετατρέπεται σε άλλα νέα χημικά στοιχεία επίσης γεννήτριες ακτινοβολίας.

Αυτά και βέβαια το αποτέλεσμα των περίπλοκων βλαβών έως και τον θάνατο ζωντανών οργανισμών που εκτίθενται, είναι απ’ τη φυσική.

Σχολαστική μάλιστα προσέγγιση για μέρες και ώρες που είναι, αλλά δεν υπήρχε κάτι πιο παραστατικό για την περιγραφή της κατάστασης που διαμορφώνεται απ’ τα ΜΜΕ και δημόσιους αναλυτές του πολιτικού λόγου και επεκτείνεται στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ότι αφορά τον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Έχουν απελευθερωθεί όλες οι αρνητικές δυνάμεις που προς το παρόν εκδηλώνουν φραστικά το μίσος τους σε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν οσάκις υπήρχαν στην επικαιρότητα ζητήματα που αφορούν στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Τώρα όμως τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα καθώς ακραίοι από διάφορες περιοχές των αλβανικών πληθυσμών στην Βαλκανική εξαπολύουν ανοιχτές απειλές φυσικής εξόντωσης των ελλήνων και ειδικά των διαβιούντων στα πάτρια εδάφη στη Β. Ήπειρο.

Είναι κάτι που θα μας απασχολήσει άμεσα στο μέλλον και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη για τον τρόπο πως θα προστατευθεί πλέον η εδώ Ελληνική κοινότητα. Η δολοφονία στους Βουλιαράτες συνοδευομένη ειδικά απ’ τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Ράμα φαίνεται πετυχαίνουν το σκοπό τους που δεν είναι άλλος απ’ το να τεθεί η ΕΕΜ υπό καθεστώς πλήρους ομηρίας.

Υπό τις συνθήκες αυτές και εάν δεν υπάρξει κάτι πολύ ουσιαστικό προφανώς η διαιώνιση της Ελληνικής παρουσίας εδώ τίθεται υπό αίρεση. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί η κατάσταση δεδομένου ότι τα πολιτικά πράγματα στη χώρα πρόκειται να εξελιχθούν προς το χειρότερο. Οι δυνάμεις δημόσιας τάξης έδειξαν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους και κυρίως το τι συμβαίνει στο εσωτερικό τους και από ποια αισθήματα έναντι του Ελληνισμού διακατέχονται.

Μια έστω πρόχειρη περιήγηση σε διάφορους ιστότοπους ή λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στα σχόλια που ακολουθούν αναρτήσεις αναδεικνύει τις διαστάσεις του προβλήματος. Που δεν είναι απλά πρόβλημα αλλά σοβαρή υπόθεση που δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί πολιτικά. Θέλει άλλη προσέγγιση και εκεί θα χρειαστεί προφανώς διεθνή παρέμβαση και προστασία.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon