Η ΟΜΟΝΟΙΑ για την εκδημία του πρώην Γενικού Προξένου στο Αργυρόκαστρο, Βασίλη Τόλιο

Δημοσιεύθηκε: 13/11/2018 17:20 Τελευταία Ενημέρωση: 13/11/2018 17:20 Από: Tachydromos

Το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της έκτακτης συνεδρίασης του, το Γενικό Συμβούλιο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, στους Αγίους Σαράντα Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Πρέσβη Βασιλείου Τόλιου, πρώην Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο.

Πρόκειται για το οφειλόμενο χρέος της Οργάνωσης και των στελεχών της και είχε πολλούς συμβολισμούς η ακολουθία αυτή. Ο συγχωρεμένος πρέσβης Βασίλης Τόλιος είχε πολλές φορές και με διάφορες ευκαιρίες βρεθεί στο συγκεκριμένο ναό μετέχοντας τόσο σε γιορτές της Εκκλησίας μας αλλά και δράσεις της Ομογένειας.

Επί το πλείστον είχε από κοντά επιδείξει το ενδιαφέρον του για την πορεία των πραγμάτων της ΕΕΜ πολλές φορές πέραν των υπηρεσιακών του υποχρεώσεων. Όπως πολλοί ομολογούν υπήρξε άνθρωπος που πόνεσε την ιστορία και την πραγματικότητα του εδώ Ελληνισμού και στο μέτρο του δυνατού βοήθησε για περισσότερο ενότητα και σύγκλιση θέσεων τουλάχιστον στα βασικά.

Τη σύνεση που τον χαρακτήριζε σαν άνθρωπο, το τακτ και την ωριμότητα στην επικοινωνία και την αμέριστη συμβολή ξεπερνώντας το πλαίσιο των καθηκόντων και σε προσωπικό επίπεδο με ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση θα θυμούνται τόσο τα στελέχη όσο και απλοί άνθρωποι του εδώ Ελληνισμού.

Ήξερε να κάνει τα δύσκολα εύκολα με λόγια αισιοδοξίας αλλά όχι ψεύτικων ελπίδων. Διέβλεπε με πολύ σοφία εκεί που η ανεμπειρία μας αδυνατούσε να δει και προσπαθούσε με ρεαλισμό να οδηγήσει τις αποφάσεις και το λόγο μας…

Αδυνατώντας να παραβρεθούν στην κηδεία του Πρέσβη, πρώην Γενικού Προξένου στο Αργυρόκαστρο, Βασιλείου Τόλιου, λόγω των δυσμενών εξελίξεων στο χώρο, το Γενικό Συμβούλιο δια του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απευθύνθηκε με συλλυπητήρια επιστολή στη σύζυγο του, κα. Δώρα Τουμανίδου, η οποία επίσης υπηρέτησε με όλη της την αφοσίωση στο Αργυρόκαστρο και προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ακολούθως δημοσιεύουμε τις επιστολές του Προέδρου.

Ως ομάδα υποστήριξης του ιστότοπου www.tachydromos.org, επί της ευκαιρίας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια μαζί με την προσευχή μας ώστε ο Θεός να αναπαύει στον Παράδεισο την ψυχή του αγαπητού σε όλους μας Πρέσβη Βασιλείου Τόλιου.

Πηγή:http://deeem-omonoia.org/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon