Εκτός απ' τη διαρροή θέλει και τολμηρή απάντηση

Δημοσιεύθηκε: 27/11/2018 07:30 Τελευταία Ενημέρωση: 28/11/2018 18:51 Από: Tachydromos

Ορθώς η δημοτική αρχή του Δήμου Δρόπολης έδωσε στη δημοσιότητα το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αργυροκάστρου που αφορά στην ημέρα της κηδείας του συγχωρεμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες. Αν μη τι άλλο έγινε γνωστό ότι οι εισαγγελικές αρχές διενεργούν έρευνα για υποθέσεις που αφορούν σε ενέργειες που άπτονται της διασποράς διεθνοτικού μίσους.

Παράλληλα η Εισαγγελία Βαρέων Εγκλημάτων συνεχίζει την επί της ουσίας υπόθεση για το καθεαυτού συμβάν αυτό της δολοφονίας του Κωνσταντίνου απ’ τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας του Κράτους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κατευθυνόμενες εισαγγελικές ενέργειες κατά το νόμο, θα καταλήξουν να φορτώσουν εκεί που δεν υπάρχουν τις ευθύνες.

Στην περίπτωση της δολοφονίας να δικαιολογήσουν τις ενέργειες της αστυνομίας κατηγορώντας τον εκλιπόντα πλέον για οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής και δολοφονία εκ πρόθεσης στη φάση της απόπειρας.

Στη δεύτερη ότι υπήρξε κατά την κηδεία δράση παράλληλη από εθνικιστικούς κύκλους και άλλα όπως ο τύπος τα παρασκευάζει εδώ και ημέρες πλέον.

Κατά συνέπεια χρειάζεται περισσότερη τόλμη απ’ το Δημαρχείο της Δρόπολης, πολίτης του οποίου ήταν ο Κωνσταντίνος Κατσίφας και εφόσον οι Βουλιαράτες είναι μια βασική κοινότητα του. Δεν αρκεί η διαρροή του εντύπου. Είναι ώρα ανάληψης των ευθυνών κι εδώ τίποτε δεν είναι που να προκαλεί φόβο και ανησυχία.

Υπάρχει απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση πρόθεσης για την κάλυψη των εξόδων ενταφιασμού και μόνο του μακαρίτη. Η απόφαση εξ άλλου τελεί υπό αίρεση καθώς ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου δεν την επικύρωση ως έχει αρμοδιότητα. Αυτό δύναται δημοσίως να ομολογηθεί απ’ το Δήμο. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κοινότητα της περιοχής έστω και αν δεν ανήκε στην ΕΕΜ συνταράχτηκε απ’ το γεγονός. Δεν όφειλε η δημοτική αρχή να παρέμβει έστω και για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια που εκτέθηκε εκτός των άλλων και σε οικονομικής φύση υποχρέωση; Εξ ου και η ανθρωπιστική χειρονομία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου να βρεθεί κοντά και δίπλα στην οικογένεια καλύπτοντας τα έξοδα του γραφείου τελετών.

Επί το πλείστον και με αφορμή το έγγραφο των εισαγγελικών αρχών η Δημοτική Αρχή εγγράφως επίσης πρέπει να πάρει θέση για την ουσία της υπόθεσης: πως έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις να εκτελέσουν εν ψυχρώ έναν πολίτη της.

Σε ότι αφορά στα της οργάνωσης της τελετής κηδείας είναι απορίας άξιο τις ακριβώς θέλει να μάθει η Εισαγγελία; Δεν έγιναν κατά την τάξη των εθίμων της περιοχής και το τυπικό της Ορθόδοξης τελετής; Όσοι παραβρέθηκαν εκεί προφανώς μπορούν να μαρτυρήσουν ότι τηρήθηκε όλη η κανονική τάξη παρ’ ότι ήταν έκτακτο το γεγονός.

Δεν χρειάζεται δισταγμός από πλευράς της δημοτικής αρχής ώστε εγγράφως να βάλει τα πράγματα στην τάξη που έχουν. Για να μην συνεχίσει η εισαγγελία και κανένας άλλος φορέας να αναζητά ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν.

Και επί το πλείστον η δημοτική αρχή οφείλει να μην καθυστερήσει άλλο να προβεί και στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να καταγγελθεί αρμοδίως το κλίμα πανικού που θέλουν να συντηρούν μέσα στην ελληνική κοινότητα της περιοχής. Συλλογική ποινικοποίηση επιδιώκουν να δημιουργήσουν για ακόμη μια φορά και σ’ αυτό πρέπει οι κρατικοί μηχανισμοί να εκτεθούν όσο πιο πολύ για να αποτραπούν.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon