Συμμαχία Γερμανίας - Αλβανίας με επενδυτικό πακέτο 168 εκατ. ευρώ σε έργα διαχείρισης ενέργειας και υδάτων

Δημοσιεύθηκε: 29/11/2018 15:47 Τελευταία Ενημέρωση: 29/11/2018 15:46 Από: Tachydromos

Σχέδια οικονομικής υποστήριξης προς την Αλβανία ετοιμάζεται να ξεδιπλώσει η Γερμανική κυβέρνηση, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς διαχείρισης ενέργειας και νερού. Συγκεκριμένα, μέσα από ένα πακέτο 168 εκατομμυρίων ευρώ σε funds, το Βερολίνο αποσκοπεί να ενισχύσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Στους πρωτεργάτες της εν λόγω χρηματοδοτικής ενίσχυσης είναι ο γερμανικός τραπεζικός όμιλος KfW και ο οργανισμός GIZ, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του IBNA (Independent Balkan News Agency).

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της γερμανικής κυβέρνησης, η Γερμανίδα Πρέσβης στην Αλβανία, Susanne Schutz τόνισε τις προσπάθειες της Αλβανίας να προσχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας ότι η συνεργασία και η οικονομική στήριξη του Βερολίνου προς την χώρα συνιστά απόδειξη του γερμανικού ενδιαφέροντος στην Αλβανία και τα Δυτικά Βαλκάνια συνολικότερα.

Τέλος, η KfW θα παράσχει 100 εκατομμύρια σε δάνεια, με σκοπό να στηρίξει την προώθηση επενδύσεων στους τομείς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και διαχείρισης υδάτων. Ωστοσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η βιομηχανία ηλεκτροπαραγωγής και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια στην Αλβανία αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες την περίοδο που διανύουμε, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ.

energypress.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon