Συνάντηση του κινήματος των 5 στο Φιέρι: ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε: 15/05/2019 13:20 Τελευταία Ενημέρωση: 16/05/2019 16:03 Από: Tachydromos

Μετά από τα Τίρανα και το Δυρράχιο, το «Φόρουμ για ελεύθερες εκλογές» των Κομμάτων της Κεντροδεξιάς είχε επόμενο σταθμό την πόλη Φίερι.

Οι σύμμαχοι του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντασαμίρ Σέχι, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ανάπτυξης, Ναρντ Ντόκα, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Φατμίρ Μεντίου, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Βαγγέλης Ντούλες, πρόεδρος του Κόμματος Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ο Αγκρόν Ντούκα, πρόεδρος του Αγροτικού Κόμματος είχαν καλέσει σε δημόσια διαβούλευση στελέχη και οπαδούς των κομμάτων τους στην ευρύτερη περιφέρεια του Φίερι.

Οι επικεφαλείς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, γνωστοί για την κοινή στάση τους περί ελεύθερων και ισότιμων εκλογών, εξήγησαν τους λόγους που τους οδήγησαν στην υιοθέτηση αυτής της πρωτοβουλίας και, έκαναν επίσης, γνωστή στους υποστηρικτές τους την «Πλατφόρμα συνταγματικής συμφωνίας» 12 σημείων που είχαν προκηρύξει το προηγούμενο διάστημα.

Σχολιάζοντας τα δύο τελευταία πανεθνικά συλλαλητήρια που οργάνωσε η ενωμένη αντιπολίτευση απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργώς στην αντίσταση της αντιπολίτευσης έναντι της παράνομης πλειοψηφίας.

Η αντιπολίτευση διαδηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να διεξαχθούν εκλογές φάρσα στις 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ελεύθερες και ισότιμες εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν και να εγγυηθούν μόνο με μία Μεταβατική Κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες ήταν σαφής στην παρέμβασή του, επισημαίνοντας ότι «Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την ελάχιστη ομαλότητα σε κάθε πτυχή του πολιτικού και κοινωνικού βίου. Η χωρίς προηγουμένου καλπονοθεία είχε ως μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση της εξουσίας ως μέσο για τη περιουσιακή και οικονομική λεηλασία της χώρας. Γι αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραμείνει ακόμη έστω και για να ένα δευτερόλεπτο. Η Αλβανία δεν αξίζει να έχει τον Έντι Ράμα επικεφαλής της διαχείρισης της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας».

Σύμφωνα με το (BalkanWeb)

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon