O πρόεδρος της Αλβανίας εμφανίζεται διατεθειμένος να αναβάλει την ημερομηνία των εκλογών

Δημοσιεύθηκε: 25/05/2019 08:48 Τελευταία Ενημέρωση: 25/05/2019 08:48 Από: Tachydromos

Πρόεδρος της Αλβανίας, ο Ilir Meta εξέδωσε σήμερα μία δήλωσε που προκάλεσε έκπληξη, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να αναβάλει την ημερομηνία των τοπικών εκλογών.«Θα ήθελα να εκφράσω τη θεσμική μου ετοιμότητα να ορίσω μια άλλη ημερομηνία για τις εκλογές, σύμφωνα με τη βούληση των πολιτικών πλευρών», λέει ο Meta.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του αλβανικού κράτους, «η συνταγματική τάξη, η δημόσια ασφάλεια, η σταθερότητα της χώρας και οι δημοκρατικές, ελεύθερες και δίκαιες εκλογές είναι αρχές που επικρατούν σε κάθε επίσημη πτυχή, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της ημερομηνίας των εκλογών».

Ο Meta κάνει επίσης έκκληση στα τα δύο κυριότερα πολιτικά κόμματα της χώρας: «Καλώ και πάλι τις πολιτικές πλευρές να αποφύγουν τη διχαστική ρητορική και να προβληματιστούν σχετικά με την έκκληση του γερμανικού κοινοβουλίου.

Ας τερματίσουμε τα δημόσια δοκίμια και να δεσμευτούμε ειλικρινώς να βρούμε μια άμεση και βιώσιμη λύση».

Αυτή η δήλωση έρχεται ως μέρος των προσπαθειών που καταβάλλει ο αρχηγός του κράτους για την αποφόρτιση της πολιτικής κρίσης που πλήττει τη χώρα τους τελευταίους τέσσερις μήνες, όπου η αντιπολίτευση μποϊκοτάρει το κοινοβούλιο και τις προσεχείς τοπικές εκλογές σε μια προσπάθεια να αναγκάσει την κυβέρνηση σοσιαλιστών να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες γενικές εκλογές.

ibna.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon