Τσίπρας: Τα δικαιώματα της ΕΘνικης Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία για πρώτη φορά ως κριτήριο για την είσοδο της στην ΕΕ

Δημοσιεύθηκε: 10/06/2019 23:36 Τελευταία Ενημέρωση: 10/06/2019 23:36 Από: Tachydromos

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που προκήρυξε εκλογές για τις 7 Ιουλίου, παρουσιάζοντας στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής το προγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έως το 2023, ανφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα εθνικά θέματα:

Τα εθνικά θέματα

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η χώρα μας αισθάνεται ασφάλεια και πιο συγκεκριμένα:

Στα βόρεια σύνορα της η Ελλάδα νιώθει ξανά ασφάλεια, καθώς μετράει ένα, σταθερό σύμμαχο, του οποίου τον εναέριο χώρο προστατεύουν ελληνικά και όχι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία τίθενται για πρώτη φορά ως κριτήριο για την είσοδό της στην Ε.Ε.

Τη σταθερή στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι σε κάθε τουρκική πρόκληση στην ΑΟΖ της. Το Κυπριακό για πρώτη φορά τέθηκε στη σωστή του βάση, με ανάδειξη της ανάγκης για κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων και αποχώρηση του κατοχικού στρατού. Αναβαθμίστηκε η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες της Aνατολικής Μεσογείου.

Υπάρχει ασφάλεια προς την Ανατολή όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν καθημερινά το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε οιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και πλέον οι γείτονές μας γνωρίζουν καλά ότι όσο αγνοούν την ανάγκη για διάλογο και συνεργασία θα συνεχίσουν να χάνουν ερείσματα και στηρίγματα διεθνώς.

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon