Ανυποχώρητος ο Ράμα μπροστά σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παρά την έκκληση Μέτα για συνεργασία

Δημοσιεύθηκε: 18/07/2019 16:11 Τελευταία Ενημέρωση: 19/07/2019 09:46 Από: Tachydromos

Ο Ράμα μετά από τη σημερινή συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, απέρριψε για μία ακόμη φορά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, τονίζοντας ότι η θητεία της κυβέρνησης τελειώνει το 2021

Παρά τη σημερινή δημόσια πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, προς όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας για διάλογο, συνεργασία και προκήρυξη δημοτικών, εθνικών και προεδρικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου, -λίγες δηλαδή ημέρες πριν από την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 18-19 του ίδιου μήνα για το εάν  ξεκινήσουν ή όχι προενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία-, ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, εμφανίστηκε προκλητικά ανυποχώρητος ως προς το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέων εκλογών.

Ο Ράμα μετά από τη σημερινή συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, απέρριψε για μία ακόμη φορά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, τονίζοντας ότι η θητεία της κυβέρνησης τελειώνει το 2021.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και για την εκλογική μεταρρύθμιση. Η κυβέρνησή μας όμως έχει την υποχρέωση να ολοκληρώσει τη θητεία της». «Για μένα, η 13η Οκτωβρίου είναι μια ημερομηνία χωρίς σημασία. Η φιλοσοφία μας είναι να εργαζόμαστε συνεχώς. Μια νίκη όπως αυτή της 30ης Ιουνίου δεν αποτελεί λόγο για να υποχωρήσουμε, αλλά για να εντοπίσουμε τις αδυναμίες μας και να βελτιώσουμε το έργο μας», τόνισε ο Ράμα.

Ο Ιλίρ Μέτα, σε μία ύστατη προσπάθεια να αρθεί το πολιτικό και πολιτειακό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, δημοσιοποίησε σήμερα επιστολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν, προκειμένου η Αλβανία να λάβει το πράσινο φως για ημερομηνία έναρξης προενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. και να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές, εθνικές και προεδρικές εκλογές στις 13 Οκτωβρίου.

https://lawandorder.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon