Χρησιμοποιούν και μικρά παιδιά για την προπαγάνδα οι Τούρκοι

Δημοσιεύθηκε: 22/10/2019 10:47 Τελευταία Ενημέρωση: 22/10/2019 15:50 Από: Tachydromos

Μπορεί η προσοχή να εστίασε στην αντιαθλητική συμπεριφορά των Τούρκων ποδοσφαιριστών και όχι μόνο με τον στρατιωτικό χαιρετισμό για τις επιχειρήσεις του Ερντογκάν στη Συρία.

Τα πράγματα όμως είναι ακόμη αθλιότερα μεταξύ των μουσουλμανικών αλβανικών πληθυσμών σε Κόσοβο και Σκόπια. Προκειμένου να δείξει στο εσωτερικό της Τουρκίας την δύναμη του Νέοθωμανισμού και επί το πλείστον τη διείσδυση της τουρκικής προπαγάνδας σε περιοχές της Βαλκανικής, οι μηχανισμοί του καθεστώτος Ερντογκάν που έχουν ποικίλες δραστηριότητες δήθεν ανθρωπιστικές ή θρησκευτικές αναμεταξύ των μουσουλμανικών κοινοτήτων, υποχρέωσαν παιδάκια να φωτογραφηθούν με τον στρατιωτικό χαιρετισμό. Πρόκειται για το εφεύρημα της καθεστωτικής προπαγάνδας ώστε να πείσει τον ίδιο του τον εαυτό για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία.

Εκατοντάδες μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου στην πόλη Γκόστιβαρ, στις 17 Οκτωβρίου παρατάχθηκαν στον προαύλιο χώρο, με διακόσμηση της πρόσοψης του σχολικού τους κτιρίου μια γιγάντια Τούρκικη σημαία και έστειλαν το δικό τους χαιρετισμό στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας. Ίσως οι δάσκαλοι τους να καταρτίζουν τα παιδιά έτοιμα να ενταχθούν σε ανάλογες αποσταθεροποιητικές οργανώσεις έχοντας εμπεδώσει ότι δίπλα τους είναι η Τουρκία και ο ηγέτης της.

Το επεισόδιο προκάλεσε αντιδράσεις στα ΜΜΕ των Σκοπίων που προφανώς το τελευταίο που θα ήθελαν είναι αυτή η εικόνα στο χώρο της δημόσιας παιδείας που παρέχετε υπό κρατική μέριμνα και επίβλεψη. Οι αρμόδιοι φορείς κινητοποιήθηκαν για την εξέταση της υπόθεσης αλλά η ζημιά έχει γίνει, έχοντας ως θετική απόρροια τουλάχιστον να έχει έρθει στην επιφάνεια η κατάσταση και οι άθλιες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες της Τουρκίας στη χειραγώγηση των μουσουλμανικών πληθυσμών στο εύθραυστο αυτό κράτος της περιοχής.

Το επεισόδιο δεν είναι το μόνο. Στην πόλη Πρίζρεν χθες σημειώθηκε ανάλογο κρούσμα όπου εκπαιδευτικός θέλοντας με υπερβάλλοντα ζήλο να αποδείξει την προσήλωση του στην Τουρκία μάζεψε τους μικρούς μαθητές του και ανάρτησε ανάλογη φωτογραφία με την Τούρκικη σημαία και τον στρατιωτικό χαιρετισμό. Και πάλι το Υπουργείο Παιδείας του Κοσόβου αντίδρασε κατόπιν εορτής και καταδίκασε την χειραγώγηση των μαθητών.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon