Πυρήνας του Ιρανικού καθεστώτος σχεδίαζε κτύπημα στα Τίρανα

Δημοσιεύθηκε: 23/10/2019 16:47 Τελευταία Ενημέρωση: 25/10/2019 11:40 Από: Tachydromos

Ο Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας του Κράτους της Αλβανίας, κ. Ardi Veliu, σε έκτακτη ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ σήμερα, έκανε γνωστό ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας εξιχνίασαν πυρήνα των Ιρανικών Κρατικών Υπηρεσιών Πληροφόρησης που δραστηριοποιείται στην Αλβανία. Ως γνωστό απ’ το 2014 σταδιακά η Αλβανία έχει υποδεχτεί πλέον των 6 χιλιάδων αντικαθεστωτικών Ιρανών Μουτζαχεντίν του Λαού, μέλη της αμφιλεγόμενης Οργάνωσης ΜΕΚ. Η Οργάνωση αυτή που το καθεστώς των Αγιατολάχ θεωρεί επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση διώκεται και τα μέλη τους ζουν εξόριστα. Για αρκετά χρόνια και οι ΗΠΑ την έχουν κατατάξει στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, σήμερα εν τούτοις χαίρουν την εύνοια τους αλλά και άλλων χωρών της Δυτικής Ευρώπης.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών του Ιράν QUDS (η επιχειρησιακή μονάδα των Φυλάκων της Επανάστασης) έχει ειδικό παράρτημα που παρακολουθεί τις δράσεις των Μουτζαχεντίν του Λαού και κατά καιρούς αναλαμβάνει και δράσεις εναντίον τους.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Αλβανικής Αστυνομίας επικεφαλής της ομάδας της QUDS, που καλύπτει την Αλβανία είναι ο ειδικός αξιωματικός Payman, που συντονίζει δίκτυο πρακτόρων στη Δυτική Ευρώπη και την Αλβανία. Ως άλλα μέλη του συγκεκριμένου πυρήνα θεωρούνται οι Erwin Aram, πρώην μέλος της ΜΕΚ – Μουτζαχεντίν του Λαού που έχει αυτομολήσει και συνεργάζεται με τις κρατικές υπηρεσίες του καθεστώτος του Ιράν. Ο συγκεκριμένος ζει στην Αυστρία και για τις ανάγκες συλλογής πληροφοριών και σχεδιασμού πληγμάτων για τους εν Αλβανία Μουτζαχεντίν φιλοξενούμενους έχει τα τελευταία χρόνια ταξιδέψει συχνά στα Τίρανα και στο εσωτερικό της Αλβανίας. Επικίνδυνο τρομοκράτη διεθνώς, και μέλος του πυρήνα καταγγέλλει επίσης τον Malek Zadeh, που εδρεύει στην Τουρκία.

Τούτος σε συνεργασία με το τέταρτο ενεργό μέλος του πυρήνα στο δίκτυο της QUDS, Abdulsalem Turgut, και με οδηγίες του Peyvan είναι που σχεδίαζαν μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα κατά τη διάρκεια εορτασμών του Νοβρόζ την άνοιξη του 2018. Το κτύπημα προγραμματίζονταν στα Τίρανα σε σύναξη των Μουτζαχεντίν. Ο κ. Βελίου, επικεφαλής της Αστυνομίας του Κράτους της Αλβανίας δήλωσε ότι το περυσινό κτύπημα απετράπη χάριν της γρήγορης επεξεργασίας και εκτίμησης πληροφοριών που κατέφθασαν στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Το γεγονός της σημερινής δημοσιοποίησης των πληροφοριών αυτών θα μπορούσε να συνδεθεί και με την εσωτερική κατάσταση που διέρχεται η χώρα ως αντιπερισπασμό της κυβέρνησης Ράμα στις πιέσεις της αντιπολίτευσης για παραίτηση μετά την αποτυχία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Η επίκληση εξωτερικών κινδύνων αποσταθεροποίησης είναι πάντα χρήσιμο προπαγανδιστικό εργαλείο αυταρχικών διακυβερνήσεων.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon