Στο «χορό» των μετασεισμών η Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 20/12/2019 11:27 Τελευταία Ενημέρωση: 20/12/2019 11:27 Από: Tachydromos

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στη γειτονική χώρα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στις 26 Νοεμβρίου, που προκάλεσε τον θάνατο 51 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 900.

Η τελευταία δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε χθες το απόγευμα με επίκεντρο 9 χιλιόμετρα βόρεια του Δυρραχίου και εστιακό βάθος 29 χιλιόμετρα, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Δυρράχιο, στα Τίρανα και στις γύρω περιοχές και εντάσσεται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας. Ο σεισμολόγος Ράπο Ορμένι τόνισε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος για πανικό και πως είναι φυσιολογικές δονήσεις μέχρι 5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «ΑΤΑ».

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι πενήντα τόνοι τροφίμων και άλλων ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκαν από πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις της Ηπείρου παραδόθηκαν την Τετάρτη στην Αρχιεπισκοπή Τιράνων και Πάσης Αλβανίας για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, που ανέλαβε την πρωτοβουλία, ευχαρίστησε σε ανακοίνωσή της τους πολίτες, τους δήμους, τις μητροπόλεις, τα σχολεία και όλους τους άλλους φορείς που συνέβαλαν στη συγκέντρωση και στην αποστολή της βοήθειας για την οποία η Αρχιεπισκοπή Τιράνων και Πάσης Αλβανίας εγγυάται ότι θα φτάσει ακέραια στους αποδέκτες.

https://www.efsyn.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon